„След инцидента, институциите се задействаха отново и обещаха по-строги мерки и контрол в училище…“

„След трагедията в Триград, слагат легнали полицаи…“

„След побоя над журналиста Иво Никодимов, променят охраната в района на Борисовата градина…“

Сериозно?

T‘ва да не са ви няк‘ви тъпи снимки Преди-и-След-като-отслабнах-с-30-килограма?! А знаете ли, че точно както йо-йо ефектът, така и бумерангът на безахаберието и откровената ви глупост се връщат обратно? И тогава ли ще вземате мерки?! Би следвало да продължим в гневен дискурс, да зададем риторичните си въпроси, да се потопим в антропологично изследване на българина или директно да вкараме майките на управляващите… Но признаваме – толкова натурален и убедителен може да бъде само Ивайло Пенчев.

Успокояваме топката, за да си дадем сметка защо у нас не действа Законът на Джунглата. При спортните постижения сме „горди лъвове“, имаме си (бистришки) тигри, навърта се и Лупи, над нас кръжи Сокола. Джунглата е на лице. Липсва законът и за да сме по-точни, липсва ни основният принцип за една демократична държава – върховенство на закона.

„Подобно лиана, Законът се вие и сплита така“

Ръдиард Киплинг

Избиваме се по пътищата, избиваме се по улиците. Агресия, омраза и нетърпимост. Нормалните започват да изглеждат все по-…

Публикувахте от Svetoslav Ivanov в 25 юли 2017 г.

 

„За теб и за своите малки — убивай във своя обсег.

Но не за наслада!… И нивга — и седем по „нивга“ — Човек!“

Ръдиард Киплинг

Иво Никодимов е бил пребит на Орлов мост. Вчера две жени бяха пребити пред офиса си. Всичко това се случва през деня, в…

Публикувахте от Polina Paunova в 25 юли 2017 г.

Ял съм бой два пъти в живота си.Веднъж – още преди десети ноември – футболна агитка ме припозна за фен на противниковия…

Публикувахте от Venci Micoff в 25 юли 2017 г.

 

Джон Стюарт Мил е един от основателите на английския позитивизъм. Може би в малкия петък ни е необходима и the bright side of life.

"It's hardly possible to overstate the value, in the present state of human improvement, of placing human beings in…

Публикувахте от Ivaylo Ditchev в 25 юли 2017 г.

В Полет над кукувиче гнездо Кен Киси използва главния си герой Макмърфи, за да ни припомни нещо много важно – „Защото знае много добре, че трябва да се присмиваш на онова, което ти причинява болка, за да запазиш равновесие, за да не се побъркаш от тоя гаден свят. Той знае, че във всичките тия неща има болка, но не позволява на болката да притъпи смеха така, както не позволява на смеха да притъпи болката.”

И понеже проблемите не се делят на дребни и големи, е редно да погледнем встрани. Ватикана спира фонтаните на площада Свети Петър, в знак на солидарност с пресъхналия от лятната жега Рим. Meanwhile в България:

Не че обичаме да се повтаряме, но дали причинно – следствените връзки не са всъщност толкова прости? Скрити зад един потник и боси крака.

Лятната буря винаги идва навреме, за да отмие лошия привкус на злободневието, а и да отмени Столична община. София ми е Париж, само котюрът ми е на химическо.

Знаете какво казват за ставането сутрин, затова внимавайте с коя част на тялото го правите.

Bhujapidasana pose of the day 💙💙💙

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Иначе ведъж изпълзители от леглото, make ita day to remember – лято е!

Many pains are imaginary, but all joys are real! • • #RoadtoLondon #London2017 #trackgirltuesday #nikerunning

A post shared by Ivet Lalova (@ivet_lalova) on

….the winter is coming, but moments like this will keep me warm😊✨❤️#slingshotkite #stormchasing #kitelove

A post shared by Alexandra (@alexandra_jekova) on