Дизайнерски облекла, месеци наред престой в луксозни нюйоркски хотели, вечери и партита с представители на висшите кръгове в обществото, постоянни 100-доларови бакшиши и всичко платено от убедени в легитимността ѝ приятели или оставено неплатено. Историята на Анна Делви трябва да бъде филмирана. Единственият проблем, евентуално са множеството известни личности, повярвали на една илюзия.

#saintlaurent

A post shared by AD (@annadlvv) on

Илюзия, която завършва за 27-годишната девушка днес в затворническия комплекс на остров Райкърс, между Куинс и Бронкс, без право на гаранция, с обвинения в кражби с големи размери, опит за такива и кражба на услуги. Сумата обявена към момента възлиза на над 275 000 щатски долара. Ефективната присъда би могла да е затвор до 15 години без право на обжалване.

Regram @karleyslutever with @sergioc1 @ozpurple

A post shared by AD (@annadlvv) on

Но както самата Голяма ябълка обича, историята започва пред олтара на лъскавото и кеш-а, където всички нюйоркчани коленичат в сляпа молитва за… още.

Представя се за богата наследница с немски произход от гр. Кьолн, където баща ѝ има бизнес с антики (има и друга версия, за наследница на руски дипломат), а тя е наследила 60 милиона долара в тръст фонд. Тогава 25-годишна тя пристига в Ню Йорк и се настанява в бутиковия новооткрит хотел 11 Howard в Сохо, където има резервация за месец. Стаята е на цена от 400 долара за вечер с изглед към оживените улици на квартала. Същата не е гарантирана с кредитна карта, защото мястото е отворило врати много скоро след посрещането на видната гостенка. Още с влизането си започва да раздава 100-доларови банкноти на персонала и да разпитва за най-добрите места наоколо, за парти и храна.

Happy Birthday Me!

A post shared by AD (@annadlvv) on

Не след дълго Анна не просто е редовен гост в най-добрите ресторанти и клубове в града, но познава поименно бармани, сервитьори и управители. Вечеря с именити звезди и подготвя отваряне на собствен бизнес – клуб тип Soho Hause, с 3 ресторанта, бар и немска пекарна, всичко фокусирано към и курирано с произведения на изкуството от известни творци. Проектът е мащабен и ще прерасне във верига с локации Лос Анджелис, Хонг Конг, Дубай и Лондон.

А, начинът, по който харчи кеш наподобява на човек, който трябва да се отърве от парите час по скоро. Персоналът в хотела се надпреварват кой да занесе поредната грамада от маркови покупки в стаята ѝ, шофьорите от Uber  да я обслужват и всички, без изключение в името на добрата американска култура, още позната като бакшишите.

Tonight's dinner #VENICE @michaelxufuhuang

A post shared by AD (@annadlvv) on

Инстаграм профилът ѝ изобилства от сюжети на скъпи пътувания, частни самолети и лукс. Е, проблем с кредитните карти започва да има, както и забавени банкови преводи, но бакшишите продължават да валят, а виното да се лее. Историята достига до нас благодарение на любимата и компания на чаша, по-късно и част от спасителния екип за плащания – пиколото от хотела и личния ѝ треньор-мотиватор.

@fendi dinner on 83rd fl at the new #one57 #nyfw

A post shared by AD (@annadlvv) on

В Париж Анна е стажант в списание Purple, а по снимките ѝ личи и близка до главния редактор и основател на изданието Оливие Зам. Томи Сале разказва, че среща Анна за пръв път именно във френската столица през 2013-та година в Le Baron по време на седмицата на модата. Tвърди, че от тогава я вижда по най-добрите партита и частни клубове, навсякъде – Chilterns, Loulou’s в Лондон, the Crow’s Nest в Монтик, Paul’s Baby Grand и Bowery Hotel, арт събития, Coachella, Art Basel. Дори частно парти на Уоран Бъфет, където между гостите е и Бил Гейтс.

@ozpurple

A post shared by AD (@annadlvv) on

Междувременно преговорите за локация от 4200 квадратни метра, разпростиращи се на 6 етажа в известната сграда Church Missions House, на ъгъла на Парк авеню и 22-ра улица са в разгара си. Там именно ще се помещава първият от веригата клубове на фондацията Anna Delvey Foundation. Това пространство е представено на Анна не от кой да е, а един от синовете на знаменития архитект Сантяго Калатрава – Габриел. Там тя твърди, че ще излагат творци от ранга на Urs Fischer, Damien Hirst, Jeff Koons и Tracey Emin, а за отварянето на пространството, самият Кристо се е съгласил да опакова сградата.  Собственик на сградата е Аби Розен, чиито са също тези, помещаващи Core Club и хотела, в който Анна е отседнала. Тъй като нейният “капитал” е в Европа, тя кандидатства за кредит на стойност 25 милиона долара, с който да до-финансира инициативата си, но за подобна сума са нужни много писмени уверения за състоянието ѝ. Трудна задача, по времето когато личните и вещи са изкарани принудително от стаята ѝ за неплатени сметки в размер на 30 000 долара, липса на кредитна карта за гаранция и множество хора, търсещи “заетите” си пари. Дори и когато самият Джоел Коен – ищецът от случая Джордан Белфорд (Вълкът от Уолстийт), е зад гърба ѝ.

Oh hi

A post shared by AD (@annadlvv) on

Анна Сорокин е родена през 1991 година в Русия. На 15-годишна възраст се мести със семейството си в Германия, където завършва средното си образование в гимназия в гр. Ешвайлър на 6о км от Кьолн. Баща ѝ започва работа като шофьор и се изкачва до ръководни функции в компания, а по-късно се занимава с климатична техника и енергоспестяващи устройства. Родителите ѝ не са подозирали за “дейността” на Анна и остават анонимни. След завършване на гимназия през 2011-та година, тя се мести в Лондон, където учи в Central Saint Martins College, но се отписва за да се върне обратно в Берлин, където работи в моден отдел на ПР фирма. Следващата дестинация е престижен стаж в сп. Purple в париж, където се ражда отново като Анна Делви.

#BASEL

A post shared by AD (@annadlvv) on

Анна се вгледа в душата на Ню Йорк и видя, че ако разсейва хората с лъскави предмети, солидни пачки, всички признаци за богатство и им покаже парите, те стават практически неспособни да видят каквото и да е друго. И всъщност, е точно толкова лесно. – пише Джесика Преслър в разследването си за Анна Сорокин.