Една от големите база индикации в Modern Essentials selected by David Beckham за H&M е авиаторското яке (bomberjacket). То е от импрегниран полиестер, цвят бордо, което еперфектен избор както за един градски стайлинг, така и за един спортен силует.В традициите на италианската мъжка мода често се среща в комбинация с костюм.Между другото, интерпретациите на тази дреха започват от началото на миналиявек. Първите модели са от агнешка кожа и са създадени за пилотите от американскатавоенна авиация. Преживели войните на века, те се възраждат отново в ателиетатаза ръчен шев, от фина кожа и месингови ципове, предназначениза гардероба на собствениците на частни самолети и играчите на голф.


Пуловер 44,99 лв; панталон 54,99 лв; бомбър 89,99 лв; обувки 79,99 лв

Оригиналните кожени модели А-2 и G-1, обект на колекционерски страсти,
отдавна не се произвеждат, но модната индустрия не спира да прави техни копия. Доринякои от тях вече се споменават в основния списък. Често ще срещнеш описание намодела Harrington, който се произвежда от по-леки материи и характерен кариранхастар. Прототипите са създадени 30-те години на XX век в Англия. Една отмарките по това време Baracuta, прави и до днес специални модели за звезди от музикалниябизнес – Елвис Пресли, Франк Синатра, Дейвид Боуи, Дъ Клеш, Блър, Оуейзис… 
Моделътим G9 е завинаги в гардероба на Джеймс Бонд. Голямата популярност на бомбъра сеналага триумфално от филмовите герои наХоливуд.

Риза 44,99лв; сако 74,99 лв; панталон 74,99 лв; бомбър 89,99 лв

Едва ли има по-голяма реклама за универсалността на авиаторското яке от
героите на Джеймс Дийн и Марлон Брандо, от Грегъри Pек в Twelve O’clock High, Стив МакКуин в WW II, Том Круз в Top Gun,Райън Гослинг в The Drive, Леонардо диКаприо в Тhe Аviator. Вариантите му сатолкова различни, че са си отвоювали място дори в на пръв поглед противоположнисветове – от американската бейзболна лига, през Булеварда на залеза в Бевърли Хилс дотериториите на голфа в Йоркшир. В зависимост от материала, от който е произведенмодела – памук, вълна, лен, кожа, полиестер, кевларна нишка, може да влезе встайлинг комбинации с почти всички други основни дрехи. Ще го разпознаеш вуниверситетските коридори, на спортни състезания, при разходки в парка, впланински пейзаж, на брега на морето, в кварталния клуб.

Modern Essentials selected by David Beckham е във всички магазини на H&M, както и онлайн от 29 септември 2016 г.За да на прави по-лесен избора ти, H&M предлага специални стайлинг сесии на 1 и 2 октомври вмагазина си в Paradise Center (13:00 – 19:00 ч.).

Фотография Павел Червенков/Стайлинг Мариета Ценова