… и докато хората се изолираха, технологиите ставаха все по-мобилни, а завръщането в бъдещетo все по-удобно. Преди по-малко от половин година писахме за новата ера в телевизията, днес интерактивната услуга вече е и преносима.

Виваком обяви, че използването на функционалности от съюзeните интернет и телевизия, или т.нар. IPTV вече може да се ползва и извън дома. IPTV мобилност (IPTV Mobility) дава възможност клиентите на телекома да използват своя приемник навсякъде в България стига да има наличен фиксиран интернет, който дори не е необходимо да се доставя от същия оператор. И това е единственото условие. Следва включване на интернет LAN кабела в IPTV приемника за достъп до над 90 телевизионни канала плюс всички интерактивни функции предлагани от Виваком:

⬤  EPG – Информация за TV програма за 7 дни напред

⬤  TV Archive – Гледаш пропуснати предавания до 7 дни назад

⬤  TV Pause – Спираш на пауза предаване на живо.

И много други…

Услугата не задължава със срок на договор, като дава възможност за активиране и спиране по всяко време с едно обаждане. Цената е 4.99 лв. (с ДДС) на месец, а допълнителна информация, можете да прочетете тук от извора.

Тенденцията за завръщане към природата никога не е била толкова безпроблемна, особено когато много работодатели осъзнаха, че домашния офис е не просто възможна, но и удобна функция. Ежедневието по време на извънредното положение изведнъж се концентрира в местоположение и пътуванията изглеждаха мираж, но пределите на работното място се разшириха, с тях и тези за разнообразие в собствената фиксираност, оправдавана най-често  именно с работа и липса на достъп до удобствата на апартаментния живот.

Photo by Gaspar Uhas on Unsplash