Арт Фондация ДОМА

Акико Накаяма миналата година по това време беше в София с пърформанса си Живите картини (Alive Paintings). Тази година тя се завръща. Причината е големият интерес от миналия декември, когато художничката накара цялата публика да се потопи в историите, преминавайки от емоция в емоция, за да излезе пречистена и безмълвна. За всеки пропуснал и всеки, който отново иска да се наслади на Акико, тя ще е на сцената в София след броени дни. Датата е 8 ноември, часът 21:00, а локацията Дом на киното. Ще бъде придружена от музиканта E.U.E.R.P.I., който създава звукова среда чрез различни ембиънт и дрон звуци.

Арт Фондация ДОМА

За разлика от предния път, Акико ще изненада с нов пърформанс и самостоятелна изложба, където ще видиш замръзналите в момента на действие “живи картини”. Изложбата ще се открие в четвъртък на 1 ноември, Денят на народните будители от 18:30 в галерия “Аросита” (ул. “Врабча” 12Б). Това е първата и единствена за момента самостоятелна изложба на японската звезда у нас и ще остане две седмици до 14 ноември. Ще се срещнеш и на живо с Акико Накаяма в галерията на 8 ноември от 17:30 ч., когато е и големият ден на пърформанса, за да чуеш от първо лице за техниката на работа, идеите и това, как тя кара своите картини да “оживяват”. След разговора в Дом на киното ще имаш възможност да се влееш в извиращата и бълбукаща енергия на движението, цветовете и дигиталните технологии в пърформанса под омагьосващите звуци на Мирян Колев (E.U.E.R.P.I.). Именно с този пърформанс Акико Накаяма спечели публиката на TEDx Ханеда, Япония преди две години. Не пропускай.

Арт Фондация ДОМА

Акико Накаяма е родена в Токио. Тя е художник, който дава ново измерение на традиционните японски бои, описвайки красотата на преливащата енергия чрез различни медии, като инсталация, фотография и пърформанс. Работи с движението и жизнеността на цветовете в съчетание с дигиталните технологии.  Тя изобразява резонанса между формите и текстурите, използвайки различни видове течности, всяка със собствена характеристика. През последните години Акико активно развива своя проект както самостоятелно, така и в колаборация, обикаляйки света: ARS ELECTORONICA FEST (2016), Австрия, Линц; TEDxХанеда (2015), Япония, Токио; Фестивал на изкуствата DLECTROCITY (2017), САЩ, Детройт и др.

Арт Фондация ДОМА

Събитието се организира от Арт Фондация ДОМА в партньорство с галерия “Аросита” и Дом на кинотоFacebook 

 

Билети:

касата Дом на киното: 15/10 лв
онлайн тук