2016-та се оказа жестока кучка, която успя да ни отнеме почти всичко, което носеше някакварадост в мрачните дни като този. Сбогом, Дейвид Боуи, Принс, Алън Рикман,Мохамед Али, а сега и това… 20 септември завинаги ще остане в историята като #денят,вкойтолюбовтаумря. 

Или поне тази пренесла се от екранав реалния живот. Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит и светът потъна вскръб, ако не броим феновете на бившата Пит – Дженифър Анистън. Е, нищо в тозисвят не се губи – поне някой потрива доволно ръце.

Разводът на Бради Анджелина бързо стана най-обсъжданата тема и измести фокуса и вниманието на всички от предстоящите изборив САЩ, глада в Африка и бомбардирания хуманитарен конвой в Сирия. Слуховете испекулациите за раздялата на една от най-влиятелните двойки в света и до тозимомент продължават да валят отвсякъде. “Непреодолими различия” сапричината вписана в молбата на г-жа Пит, която изчака съпруга си да замине заХърватия и да сюрпризира всички ни. Според нейния адвокат актрисата е взеларешението в името на “здравето на семейството”, каквото и да означаватова. Джоли не иска издръжка от Брад, но за сметка на това е заявила претенцииза пълно попечителство над шестте им деца. Според някои светски изданияактрисата е била недоволна от начина, по който Пит възпитавал децата – билизбухлив, прекалявал с марихуаната и алкохола. Други източници твърдят, чедвойката се е разделила още на 15 септември, като в това няма замесен”трети човек”, а всичко било по мирно и по здраво. Тук обаче се появява и третата версия с третия човек – френската актриса Марион Котийяр, която партнира на Брад в нова лента. Дежавю, а?

Това не е нито първибрак, нито първи развод за двамата. Анджелина е минавала под венчилото с актьорите Джони Лий Милъри Били Боб Торнтън, а Брад Пит бе женен за актрисата Дженифър Анистън, докатоне срещна Джоли на снимачната площадка на Мистър и Мисис Смит през 2004-та.

Година по-късно Пит и Анистън обявиха, че с брака им е свършено. И така сепояви Бранджелина.

Мистър и Мисис Смит, 2004 г.

Бързо след това втаблоидите изгряха снимки на Брад, Анджелина и осиновения ѝ син Мадоксв Кения. По същото време Джоли осинови дъщеря си Захара от Етиопия и в началотона 2006-та обяви, че тя и Пит очакват бебе. Светът крещеше от щастие и залагашекак ще изглежда бъдещото поколение на перфектната двойка. Малко след това наБрад му бе предоставено правото законно да приеме Мадокс и Захара и всички притихнахме в очакване.

Бранджелина на червения килим в Кан, 2008 г./ Снимка:Gareth Cattermole/Getty Images

Същата година Анджелинароди първородната им дъщеря Шайло, а през 2007-ма с Пит осиновиха виетнамчето Пакс.Загряла с опит и майчински инстинкт Джоли роди близнаци Вивиан и Нокс през юли 2008.

Семейството пристига в Япония за промотиране на филма Странният случай с Бенджамин Бътън / Снимка:Junko Kimura/Getty Images

През цялото времемедиите не спряха да шушукат за сватбата на Бранджелина, които обявиха годежаси през 2012 година. Определяни за една от най-красивите двойки в Холивуд,Анджелина и Брад сключиха брак на 23 август преди две години, близо десетилетиеслед като официално потвърдиха връзката си. Обетите им бяха написани от децата, ароклята и воала на булката бяха изрисувани от ръчичките на Мадокс, Захара,Шайло, Пакс и близнаците Нокс и Вивиан. Сватбената церемония бе като сбъднатамечта – Шато Миравал, във Франция, в присъствието само на семейство и приятели,далеч от шума и таблоидите.

Най-очакваното събитие на страниците на People, 2014 г.

Междувременноприказката не беше чак толкова съвършена, колкото изглеждаше. Пит стискашеръката на Джоли през 2013-та, когато актрисата претърпя превантивна двойнамастектомия. Две години по-късно Анджелина отново влезе в заглавията на пресата,когато трябваше да отстрани яйчниците и маточните тръби, за да се предпази отрак – коварна болест отнела живота на нейните майка, леля и баба.

Винаги двама, Калифорния, 2007 г./ Снимка: Kevin Winter/Getty Images

Холивудскотосемейство работеше здраво – Брад продължи с актьорската си кариера, докатоАнджелина направи три режисьорски проекта, като в последния – Край морето двамата играят семейство на ръба на раздялата. Съдбата понякога може да ежестока.

Кадър от последния им филм Край морето, 2015 г.

През цялото това време двойката се раздаваше за своите почитатели, а и не само. В продължениена години Пит помагаше за възстановяването на Ню Орлиънс след урагана Катрина. Джолие специален ООН пратеник по въпросите на бежанците, критична тема назаседанието на Общото събрание на ООН в Ню Йорк тази седмица.

Двойката участва в среща на високо равнище за край на сексуалното насилие през юни 2014 г., Лондон/ Снимка: Eamonn M. McCormack/Getty Images

Анджелина Джоли поздравява децата по време на пресконференция в лагер за сирийски бежанци на 9 септември, 2016 г., в Азрак, Йордания/ Снимка: Jordan Pix/Getty Images

Снимка: Charley Gallay/Getty Images for Disney

И сега какво -непреодолими различия? Нарича се карма, обясни Дженифър Анистън.