Привет. На този ден през 1877 г. американският астроном Асаф Хол открива естествения спътник на Марс – Фобос. Малко известен факт е, че точно преди да направи откритието си, Хол се отчаял и бил на път да се откаже напълно от търсенето. Неслучайно спътникът получава името на бога на страха от древногръцката митология Фобос. Затова в петък запазваме здравословна дистанция от опасенията и смело показваме симпатията си към света.

Погледнете го по този начин. Всеки, който е получил някакво удоволствие от живота, трябва да се опита да даде нещо от себе си. Животът е като превъзходна храна и светът е метр д’отел. … Радвам се да се дам нещо в замяна, защото съм бил така изключително щастлив и съм получил такова голямо удоволствие от него.

Джералд Даръл

Вкопчваме се във всяка евентуалност като за клон, за да можем да оправдаем поне донякъде случващото се около нас.

Абе, има ли опция на територията на България, Меркурий все да си е ретрограден?

Публикувахте от Polina Paunova в 17 август 2017 г.

По всичко изглежда, че необходимата доза съобразителност някой я е предъвкал и след това я е изплюл там, където му видят очите.

Господин Симеонов, като патриот патриота Ви питам: какво правим с текста на "Шуми Марица"?! Разбирам патриотите и им с…

Публикувахте от Luben Dilov в 16 август 2017 г.

Иначе нещата са направени така, че да не ти личи колко навътре ги приемаш.

А когато някой друг ти посочи накъде да гледаш, винаги е налице възможността да те заблуди.

Затова следвай собствената логика, без значение към какви тъмни улички може да те завлече.

Силата е в това да виждаш смешната страна на нещата и да полягаш често на нея в случай на нужда.

След сблъсъците в Шарлотсвил започна трескавото премахване на паметници на Конфедерацията. А президентът на САЩ Доналд Тръмп се навъси и избълва малко огън по този повод.

Затова се появи Арнолд Шварценегер, който охлади малко страстите, като преподаде един урок на куклата Тръмп. Умаленото копие пестеше думите, но за сметка на това не спираше да кима утвърдително.

Стивън Кинг досетливо видя нещо през бинокъла, което бавно, но сигурно започва да прозира в цялата схема.

Междувременно група хора в социалната мрежа Туитър се обединиха около идеята, че има много произведения на изкуството по улиците, които са далеч от расисткото и си заслужават да им хвърлиш едно око. Хумор и вдъхновение, които имат намерението да докарат усмивка на всеки случаен минувач.

Прехвърляме се към дочуването на благодарности от устата на Хю Джакмън и Джей Ло за добре прекараната ваканция и за наличието на повече работа, с която почивката е по-сладка.

Until next time ….

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Междувременно вдигаме одобрително палци нагоре в полза на петъка и се радваме на визитата му.

…лятната резиденция на Стенли!:)

A post shared by Lubo Kirov (@lubokirov) on

Истината изисква да признаем, че през горещия август, а и по принцип, едно щастливо изражение в диско топката ни дели от изпълняването на плана за деня.

#discoselfie

A post shared by Marten Roberto (@martenroberto) on

Запретваме ръкави и се отправяме към последния работен ден, който обещава да е колкото слънчев, толкова и весел. Честит петък!

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg