Влюбени сме в студентите от магистърската програма Стайлинг на Нов български университет. Не за друго, а защото вътре са замесени Мария Телбис (една от великите редактори на списание егоист), Николай Пачев (вероятно най-добрият стилист в БГ към днешна дата) и Светослав Петров (главен редактор на Boyscout и убийствен агент).

Стайлинг ще представят кадри от съвместната си работа с някои от най-добрите български фотографи. Заснети са стилистични интерпретации и прогнози на модните тенденции, събития, социални и попкултурни течения от края на ХХ и началото на ХХI век, както и културологични контрасти и феномени. Всеки един от дипломиращите се стилисти работи върху голяма фотосесия от 20 кадъра и допълнително проучване, които ще бъдат публикувани в малко книжно тяло.

Стайлинг е първата и единствена по рода си магистърска програма в България, която отговоря на световните тенденции не само в областта на модния бизнес, но и на тези в рекламата, фотографията, киното, телевизията и журналистиката.

Събитието е част от Майските дни на модата на НБУ и се реализира с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.

Официалното откриване на първия подобен проект у нас ще се състои на 2 юни (петък) от 19:00 ч. във Vivacom Art Hall. Изложбата ще продължи и в следващите два дни.