news4u

Стивън Кинг не е познат с кратки драматургични произведения, но най-новата си пиеса успя да побере в един туит. Вчера, хорър мастъра за пореден ден не остана безразличен в социалните мрежи към президентската институция на САЩ и по-конкретно, конфликта със затвареното правителство.

За разлика от предишни туитове с директни послания към Доналд Тръмп, този път той описа чувствата си в по-типичен стил. Действието се развива в диалог между бебе Дон (Доналд Тръмп) и мама Нанси (Нанси Пелоси).

Бебе Дон каза, “Искам да говоря и да се правя на възрастен.”

Мама Нанси каза, “Не, бебе Дон, ти беше лош. Избухна гневно.”

Бебе Дон каза, “Ааааа! Ще си го получиш ти, лоша Мама Нанси!”

Мама Нанси, “Добре…можеш да си плачеш.”

Дали методът с ревливото разглезено дете, оставено да се нареве ще подейства възпитателно на бебе Дон, разбирай без 5 милиарда долара от парите на данъкоплатците в жертва на съоръжение, което може да бъде преодоляно със стълба за 30 долара… историята ще покаже.

Краткият диалог предизвика съответните коментари, измежду които:

Бебе Дон: “Ще ти покажа аз на теб. Само изчакай да се прибере моя Влади.” 

Поведението на щатския президент не за пръв път е сравнявано с това на инатливо дете, податливо на гневни избухвания. Съответно Кинг, не е първият писател, който улавя тези състояния.

През 2017-та Джоан Ролинг коментира снимката на Тръмп с германския канцлер Ангела Меркел, от срещата им в Белия дом, по време на която “любезния” домакин отказа ѝ подаде ръка за здрависване.

“Мама беше лоша с мен и не искам да ѝ държа ръката повече.” 

Разбира се, да не забравяме и огромното надуваемо бебе Дон, летящо над Лондон, плюс още няколко избрани от Twitter за теб.

news4u