Може и да не е следващият Джеймс Бонд, но е най-сексапилният жив мъж за тази година, според гласувалите читатели на сп. People и неговото име е Идрис Елба, 46.

A, реакцията му: “Стига! Няма начин. Наистина ли?”. За списанието г-н Сексапил 2018-та година също споделя и последвалата си реакция: “Погледнах в огледалото, за да се огледам. И си казах: Да. Днес си някак секси. Но, ако трябва да съм откровен, усещането е приятно. Хубава изненада – повдигане на егото, със сигурност.”  

След ролята си в сериала на HBO “Жицата” (2002-2008 г.), Елба зае почетно място сред най-горещите мъже в Холивуд. Наградите също не закъсняха. Последваха и други важни роли като тази на Нелсън Мандела в биографичния филм “Мандела: дългият път към свободата” (2013 г.). A, когато не снима, миксира музика под псевдонима DJ Big Driis и прави дизайн на собствена марка дрехи.

Елба израства в Лондон. Син е на имигранти от Африка. В училище е бил в отбора по футбол, баскетбол и крикет, но не винаги оценяван по сексапилност и понякога обект на подигравки. За тези години си спомня: “Бях много висок (1.83 м) и слаб. А, името ми е Идрисса Акуна Елба, ок? Търпях подмятания не рядко.” Или поне до момента на окосмяването…

“Отново, веднага след като започна да ми пораства мустак, станах най-якото хлапе в квартала. Мустак, малко мускули, лудории.”

В момента Елба е баща на 16-годишна дъщеря Исан и 4-годишен син Уинстън. Планира сватба с приятелката си, модела Събрина Даура (29 г.), след като ѝ предложи брак този февруари.

Миналогодишният носител на приза Най-сексапилен мъж беше кънтри певецът Блейк Шелтън, познат като половинката на Гуейн Стефани.

 

Измежду носителите на приза в миналото са също имена като Джони Деп, Адам Левайн, Ченнинг Татум, Дейвид Бекъм, Мел Гибсън, Ник Нолти и др.