Някъде измежду коментарите за л*йняните дупки, съмненията за афера с порно звезда, опасността от спиране на работа на федералните агенции, заплахата от ядрена война със Северна Корея и опасността от държавен фалит Доналд Тръмп намери време да обяви своите Fake News Awards и да се похвали с гения си. Американският президент наскоро се подложи на годишния си медицински преглед, който включва и справяне с когнитивен тест.

Вашингтон, 16 януари, Доналд Тръмп преди среща с президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев (снимка – Olivier Douliery-Pool/Getty Images)

Тръмп изкара 30/30 точки на него и не просто се похвали, ами направо завря резултатите от перфектния си тест в лицата на Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън, заявявайки:

“Всички те явно осъзнаха, че ще трябва да оставят ситуацията със Северна Корея на президента, който изкарва най-високи резултати на тестовете.”

Знаем, бай Тръмпе, ти си гений, няма как и да забравим, като тъй често ни го припомняш. Затова решихме и ние да пробваме теста, който си решил, за да видим ще можем ли да изкараме 30/30 точки като теб. Тестът се нарича Когнитивен тест Монреал и в общи линии има за цел да покаже дали субектът има някаква форма на деменция. Въпросът е дали справянето с тест, в който има задачи като „Нарисувайте часовник” и „Познайте кое е нарисуваното животно” е чак такъв повод за хвалба.

Нормата е от 26 до 30 точки. Под този резултат е добре да поработиш над когнитивните си умения. 30 от 30 точки значат пък, очевидно, че си гений и ставаш за президент на САЩ.

А ти можеш ли да се справиш със същия тест? Я си намери помощник и провери:

 

 

Тестът в PDF формат на български – може да се изтегли от официалната страница на Montreal Cognitive Assessment.