Отново настана онова време от годината, в което студ и сняг сковават и блокират цялата страна. ШОК!!!1!!11 СКАНДАЛНО!!11! Сняг вали в България, страна с умереноконтинентален климат и 4 сезона. 30 см сняг и до -15 градуса в късните часове на нощта, създадоха снегокалипсис и нацията премина през различни състояние: от гняв и безнадеждност до симпатична носталгия.

Понеделникът започна с ужасяващи битови и климатични перипетии. Коли, покрити със сняг, блокирани пътища, трудно предвижване по улиците, препоръки за ограничаване на пътешествията… И без това дългият път към работните места се удвои и утрои като време и неприятно усещане. Тротоарите и булевардите заприличаха на писти и със сигурност, който можеше “да се разболее” внезапно, да работи от вкъщи и т.н., се възползва от тези опции.

Мобилна бариера🚧… кв. “Лагера”, ул. “Баба Илийца”…

Публикувахте от Lazar Kissiov в 26 февруари 2018 г.

Всяка година се питам едно и същи:

1. Защо все сме неподготвени за снеговалежите?

2. Защо са ни НИМХ към БАН и всички синоптици, ако въпреки тях сме си неподготвени?

Столичният кмет дори призова хората да не излизат от къщите си с коли, ЗАЩОТО положението е крайно: -7 градуса и 15 см сняг в София.

Моля, всички шофьори, които нямат крайна необходимост, да не излизат с колите си днес. Пътната обстановката е изключител…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в 25 февруари 2018 г.

Благодарим ти лельо Данче!

Публикувахте от Alexander Resilovski в 26 февруари 2018 г.

Г-жа Фандъкова най-накрая почисти София и тя заблестя цялата в бяло. Пътища, булеварди, тротоари! 💖⛷🎿🛷🏂🥌⛸⛄️

Публикувахте от Ivan Chervenkov в 25 февруари 2018 г.

Снегът изненада всички, не само Фандъкова.

Публикувахте от Ivan Karakolev в 26 февруари 2018 г.

Имаше и хора, на които извънредната климатична ситуация донесе и положителни емоции. Много се радвам, че някои онлайн потребители ме слушат. Аз нали ви казах да търсите хубавото във всяка една ситуация!

 

Публикувахте от Sofia in Details в 26 февруари 2018 г.

Наскоро мрънкахте, че само една Коледа не стига. Времето донесе закъснели коледни бонуси.

Предлагам в най-скоро време адекватен човек да купи столичния градски транспорт. Или поне да направи монополно пътноподдържащо дружество, за да спрем да бедстваме при повече от 10 см снежна покривка, в нашата нетропическа страна.

– Какво сме се разбрали за снегопочистването?- Само го миришееем.

Публикувахте от Yordan Shopov в 26 февруари 2018 г.

Тоя сняг го пуснаха сега само за да ни отклони вниманието от Гинка!

Публикувахте от Калинка Тодорова в 26 февруари 2018 г.

Да не си помислите, че снегът покри една от водещите теми. Енергоиконата Гинка от Пазарджик продължава да вълнува българина, въпреки снежният капан, в който всички сме се хванали. Безспорно доказателство за важността на темата.

Гинка ви впечатлява повече от снега навън. Ето на това викам аз "гражданско общество"!

Публикувахте от Dragomir Simeonov в 25 февруари 2018 г.

синоптическо – метафизическоестихосложение от курвоазияна оставети гинка да работи. оставети снега да вали.понеделник е. и е студено.а на мене ми се спи.

Публикувахте от Иванка Курвоазие в 26 февруари 2018 г.

Нова тв сякаш иска да ни внуши: щом банка дава кредит на Кристин за силиконови гърди, що пък да не даде на Гинка да си купи ЕРП?

Публикувахте от Christo Komarnitski в 25 февруари 2018 г.

Гинка трайно зае своето място в политическите скандали. За сметка на това, Бойко гордо заяви в Лондон, че Западните Балкани са предпочитана дестинация за инвеститорите.

 

В отговор на скандала с ЧЕЗ и Гинка гербаджии коментират из нета – Ами Корнелия като приватизира Техноимпекс? Така се на…

Публикувахте от Ivan Bakalov в 26 февруари 2018 г.

Сега Пеевски сяда да пише закон за ЧЕЗ…

Публикувахте от Калинка Тодорова в 26 февруари 2018 г.

След Инвестиционния форум се срещнах с представители на правителството на Обединеното Кралство. Пред министъра на финанс…

Публикувахте от Бойко Борисов в 26 февруари 2018 г.

И така, мили другари, прогнозира се студът, снегът и Гинка да се загнездят трайно в ежедневието ни, поне за тази седмица. Ако студеното време не ви понася, вземете си home (week) office, болничен или каквото друго можете. Ако сте от онези хора, които обичат минусовите температури – дерзайте, това е вашето време! Имате нужда от съдържание, за което да мрънкате? Хванете си градския в час пик. Както виждате – студеното време предлага възможности за всеки от сърце. За тези, на които хубавите новини не са им достатъчни ще отбележа още нещо, това е първият ден от много време насам без джендър шеги. Браво, снежният хоризонт става все по-оптимистичен!

Изпращам ви обич ❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Vessy Boneva (@vessyboneva) on