Мдааа, оплакваме се от градския живот в столицата (тук изключваме голямо малцово, жените с чашка D и клубовете с добър рокендрол), затова убиваме за малки, планински, райски места – като това.

Това?

ХОТЕЛ РИЛА –  иконата на първия планински курорт на Балканите – Боровец.

Слизаме от борда/ските и влизаме с танцова стъпка в елегантната атмосфера на лобибара на хотела Champions Bar & Diner. Усеща се като в Алпите. Новият дизайн е резултат на мащабната реновация, която собствениците на Bt Hotels Collection стартираха през 2015 г., обхващаща всички общи части на хотела. Не случайно грандиозният проект донесе на ХОТЕЛ РИЛА и престижната награда Сграда на годината в категория Хотели за 2016 година.

Мятаме се със засилка върху широките легла в западното крило на хотела и новите – от есента на 2017г. SUPERIOR стаи. Чудесно е. Дишаме с пълни гърди.

Докато разпускаме в лобито, подслушваме клюка. Съвсем скоро хотелът ще посреща и своите най-ексклузивни гости на последния 10-ти етаж в новите SUPERIOR мезонети, както и в президентския апартамент. Изкушаваме се да си букнем стая още от днес.

Време е за хапване. С неповторима гледка към пистите ни очаква просторният бюфет-ресторант Seasons, а с алпийския си чар и уют ни привлича по-интимният ресторант Les Arcs.

А-ла-карт ресторант Samokovi e истинското кулинарно бижу в курорта, където топготвачът шеф Веселин Калев ни отвежда на едно незабравимо гурме приключение с иновативни ястия и пресни, сезонни продукти. Небезизвестният вече панорамен бар The Terrace Lounge (пълен с с легендарни истории) е безспорно мястото за apres-ski в курорта, а вечерите несъмнено завършват в компанията на родни и чуждестранни звезди  в хитовия нощен клуб After Eleven.

Не пропускаме разбира се и реновирания СПА център на хотела. Планинският стил, допълващ картината навън, и разнообразието от масажи и процедури, ни потапят в заслужен релакс и състояние на истинско блаженство.

Част от мащабнaта реновация бе и изграждането на нов конферентен център, предлагащ  9 модерни мултифункционални зали с общ капацитет до 1300 души, подходящи за всеки тип бизнес или частно събитие. Най-голямата зала РИЛА събира до 700 души и е оборудвана с най-съвременната техника за озвучаване и ефекти на Dynacord.

Безспорно, ХОТЕЛ РИЛА предлага всичко, което ни трябва за една пълноценна почивка, корпоративно събитие или частно парти в планината.

Палим към София, но другата седмица сме отново ТУК.