Светът е Олимпиада, но бразилците са за футбола. Преди две години организираха Световното и реваха жестоко след 1:7 от Германия. Впоследните часове доживяха малко футболно щастие.

Бразилия излезе от групата, което не е някакво чудо начудесата. Победата с 4:0 над Дания замаза позорните равенства срещу ЮАР иИрак! „Голямото щастие“ дойде часове преди Неймар и компания да ударятдатчаните. Радостта донесоха съседите от Аржентина, който отпаднаха!

Наследниците на Диего Марадона и Лео Меси се изложиха срещуХондурас и напуснаха турнира. Бразилия има всичко във футбола, но не иолимпийски златен медал. Това не е най-важното. В момента цялата странаприпява: Argentina, decimequé se siente… Казано по друг начин – Аржентина, кажи ми как се чувстваш…

Българското участие в последните часове на RIO 2016 се асоциираше със сабльораПанчо Пасков. 22-годишният ни сънародник „наръга“ доволно звездата АлексейЯкименко от Русия. Панчо обаче отпадна на осминафиналите от германеца МатиасСабо, който не спря да го боде със сабята си. Стоматологът Пасков отново ще секонцентрира върху клиентите на зъболекарския стол след едно достойно участие вБразилия.

Провал претърпя Нина Рангелова. Най-добрата ни плувкиня приключи  последна в своята серия и завърши 31-ва вобщото класиране.

Фамозният тим на САЩ по баскетбол отърва кожата срещухрабрите австралийци, които стигнаха до приличното 88:98. Американците показахахарактерната си надменност, но какво друго да демонстрират след като са в серияот 71 поредни победи. За последно ги би Гърция преди десет години!

В най-завързания мач Франция би Сърбия с ключов кош назвездата Тони Паркър.

Стигаме и до един от основополагащите спортове. В спортнатагимнастика модата диктува японецът Кохей Учимура, който продължава да учиопонентите си. Взе златото в многобоя, което си е голяма работа.

На Олимпиадата се случват страшни щуротии. Една от тях етурнира по Ръгби 7. Именно в тази надпревара световният шампион Нова Зеландияотпадна от Фиджи, което трябва да се таксува като сензация.

Ако мъжете искат да оплакнат окото, а турнирът по художественагимнастика е по-късно в програмата, заложете на дамския волейбол. Снажнитемомичета продължават със своите битки край мрежата. Щатите удариха Сърбия с 3:1гейма и се класираха за четвъртфиналите. Китай свърши същата работа, успявайкида се разправи с Пуерто Рико (в отбора почти няма лоша).

В другата група Русия би Камерун, отбор който е наОлимпиадата, заради олимпийския принцип – важно е участието.

Австралиецът Кайл Чалмърс спечели кралската дисциплина вплуването. Той е шампион на 100 метра свободен стил. След състезанието18-годишното момче призна, че за първи път вижда баща си да плаче. Колко мило.

Кувейт празнува своя първи олимпийски шампион. Той е,неговото име е… Фехаид Ал-Деехани. Въпросният спортист показа най-точен мерникстрелбата на двоен трап. На 49 години заслужава минимум нефтен кладенец.

Какво да очакваме от нашите в шестия ден на RIO 2016? Време е зафедербал! Или по-точно казано – бадминтон. Сестрите Стефани и Габриела Стоевисе изправят срещу корейките Йе На Чанг и Со Хи Лий (не гарантираме, че именатаса точно същите).

Георги Божилов и Кристиан Василев ще гребат във финал Б наИгрите, което означава, че медалите са останали далеч от тях, а и от нас.

През нощта ще вперим поглед към боксовия ринг в Рио. Щеувеличим телевизионните приемници, защото легендарният Петър Василев трябва дакоментира двубоя на нашия Симеон Чамов в категория до 69 килограма. Една отнадеждите ни е на осминафинал, което е малко преди медалите.