Думата култов принципно е забранена в egoist.bg (но вирееше надлъж и шир в едноименното списание). Истината обаче е, че не ни спохожда по-точна такава дума за човек като Жоро Блажев. Освен че се занимава с риалити формати (и ние му се чудим ЩО?), редактирал е няколко от любимите ни списания, пише забавни разкази, които ги четат пред публика някакви известни – вече издаде и книга. Хел фокин йеа! 

Произход на видовете е малко Дарвинистко четиво пълно с профили на различни БГ персонажи, с които щем-нещем се сблъскваме – от плеймейтки през хипстъри до вегани.

Жоро е свеж като алка-залцер сутрин. Прекрасен тип.  

Как си, къде си в момента?

Събуждам се след нощна смяна във Фермата. Едната ми ръка мирише малко на крава, но ще се оправя.

С какво се занимаваш тези дни?

С промотирането на първата ми книга Произход на видовете. Вкарал съм в нея 20 разказа, 10 саркастични поеми, около 20-на литра ирландско уиски и цялото ми право на личен живот за последните шест месеца. Засега хората реагират изключително положително на книгата, забавляват се с историите, дори ми предлагат да пием кафе в удобен за мен час.

Най-ранният ти спомен?

С моя най-добър приятел, сперматозоида Красимир, летим към една яйцеклетка и си обещаваме, че независимо кой победи, следващият път, когато се видим на улицата, ще се поздравим.

Кога беше последният път, когато плака и защо?

В колата преди около две седмици. Уцелих няма-такова-задръстване и пристигнах на работа с половин час закъснение. Главният ми редактор, Гергана Ботева, принципно е рус и гръмогласен човек и очаквах да ме посрещне с кинжал между зъбите, граната в лявата ръка и нагорещен ръжен – в дясната. Тя обаче ме видя, прегърна ме и ми наля червено вино. Така се раждат приятелства за цял живот.

Каква е твоята отрова?

Съмнението.

Пет думи, с които можеш да се опишеш?

Бързовар, Coldplay, шматка, Ювентус, романтик.

Кое качество осъждаш най-много в другите?

Самочувствието, когато не е покрито от капчица талант.

Моментът, в който се чувстваше най-засрамен?

Когато за първи път се осмелих да прочета свой разказ пред публика. Имаше Мръсна Кутия на Градина, а аз цял ден бях на строг творчески режим – коктейли, коктейли, коктейли и един дюнер за самочувствие. Въпреки това, щом излязох на сцената, бях по-голямо дърво и от онзи дъб, до който Морган Фрийман откри писмото на Тим Робинс в Изкуплението Шоушенк (отсякоха го съвсем скоро, не се притеснявай – бел. ред).

Най-скъпата ти покупка?

Като изключим колата, може би айпадът. Който дори не знам къде е.

Кой ще те изиграе във филма на живота ти?

Като малък много приличах на Уинона Райдър. Може би тя ще бъде най-убедителна като младия и тормозен от по-косматите деца Георги Блажев.

Какво можеш да готвиш най-добре?

Пуканки на микровълнова.

Най-големият ти страх?

Че ще се събудя до проститутка на име Павлин.

Кога най-близо беше до смъртта?

В първи клас се метнах с беемхикса по един баир. Натиснал съм предна спирачка, не е ясно защо. Бях в кома 5 минути, после отворих очи и видях майка ми да плаче.

Книгата, която промени живота ти?

Скватерите на Майн Рид. Откакто я прочетох, не съм спирал да мечтая за Африка. Не съм бил там, но скоро ще отида, вече дават кредити за всичко.

С кого би се напил в бар?

С Брайън Кранстън. Нечовешки актьор, в когото се влюбих покрай Breaking Bad.

LONDON, ENGLAND – OCTOBER 07: (EDITORS NOTE: This image has been converted in black and white) Bryan Cranston attends the Headline Gala Screening & International Premiere of ‘Last Flag Flying’ during the 61st BFI London Film Festival on October 8, 2017 in London, England. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for BFI)

От кое твое удоволствие се срамуваш?

Изгледал съм всички епизоди на Отчаяни съпруги. Тези жени наистина са изумителни. Въпреки че живеят в егати стреса – хващат мъжете си в изневяра, готвят пуйка, заравят трупове, прическите им винаги са безупречни.

Най-великият филм на всички времена?

Скалата на Майкъл Бей.

Кога за последно беше щастлив?

В момента съм щастлив.

 Какво стои на върха на списъка ти с мечти?

Да направя вечерно шоу, което да прилича поне малко (по носа и очите, айде) на това на Джими Фалън.

Песента, която ще звучи на твоето погребение?

„Има ли цветя“ на Любо Киров (На Те, на Те! – бел. ред.)

Произход на видовете струва 12 лв. и е издание на Пощенска кутия за приказки.