Онзи ден в района на НДК, град София, се е провела мащабна антитерористична операция с целда се “оценят възможностите за реакция, координациямежду отделните институции и обмен на информация в реално време”

Във връзка с тази операция много случайни граждани са били задържани на поляна под студения дъжд, с отнети документи в продължение на часове. Тази мярка ебила предприета изцяло в тяхна полза и за тяхно добро, защото в противен случайса можели по случайност да станат свидетели на акцията по координация междуслужбите и това да ги обезвери до степен сами да взривят газовата си печкавкъщи.  

Ето каквопропуснаха гражданите:

Обобщение на антитерористичната акция почасове

00.00 Симулиране на взрив. Тридесет симуланти се хвърлят на земята, за да паднат”жертви” на взрива. Поради липса на координация, двама вдействителност чупят крак, а един получава комоцио.

00.02Подаване на сигнал към 112.

“Ало, ало, тука нещо гръмна!!!Мисля, че има загинали, помощ!!!”

Разправия с оператора дали този сигнал е в правомощията на 112.

“Момент” (I see you eyes in the morning sun… (Bee Gees) – 2 минути) “Линейката ще бъде при вас след 43минути, полицията след 34, а пожарната след 4. Ще получите смс и катодойде линейката, да си намерите някой да ви помогне да си вдигнете ранените,защото заплатите на шофьорите са ниски и им е забранено да помагат наболни”

00.20 – 00.50 Изчакване на отговорнителица. В това време актьори, облечени като терористи, показват задниците си наранените, защото знаят, че имат поне половин час, преди да им се наложи даизчезнат.

00.50 Пристига полиция. Актьори, облечени като граждани, се опитват да реагиратсъвсем естествено и питат полицаите какво става, но полицаите са инструктиранида действат като при реална заплаха, затова рязко и силно удрят тримата най-любопитни по главите. Питащите падат сред ранените, а полицаите поглеждат многозначителноостаналите граждани. Разбира се, не всички полицаи могат да гледат многозначително,защото повечето представители на органите на реда могат да гледат самоеднозначно, но дори този поглед говори какво поведение трябва да се следва.

01.10 Терористите започват да бягат, защото телосложението на полицаите непредполага преследване на терористи, които имат над 30 секунди преднина. Предисамото учение е било предложено полицаите да тръгнат първи, а две минутипо-късно след тях и терористите, но предложението не отговаря на изискванията задостоверност.

01.15 Пожарникарите, които са вече от един час на местопроизшествието, започватда гасят въображаемия огън с въображаеми маркучи, като имитират с уста звуците”бжжжжжжжж” и “шшшшшшшшшштштштштштшт”

03.15 След два часа писане на протоколи, проверка на личникарти, разпит на свидетели – симуланти, объркване на имена, пълно неведение ипушене на цигари, напрежението спада и всички се овъртяват в документация.Отдавна са забравили за какво са се събрали.

03.35 Линейката пристига с относително закъснение. Двамата граждани съссчупените крака вече са си тръгнали, но има трима пияни и един господин ототсрещната кооперация, който е наблюдавал акцията и е слязъл да разясни научастниците идването на Третото божие царство и пророчествата на Седмия печат.За времето, през което всички са чакали линейката, той вече има четирима последователии полицията го е била два пъти от скука.

04.10 Терористите са заловени, защото им е омръзналода се крият в книжарницата на НДК и са огладнели.

05.00 Румяна Бъчварова раздава грамоти.

05.10 Всички са си тръгнали, само група експерти установяват нивата накоординация между службите на пейката пред фонтаните с двулитрови бири. 

НДКсвети в цветовете на ДАНС. Тоест, в черно. Тоест, не свети.