Когато есента дойде, а тя идва достатъчно хубаво, има един момент, в който откривате, че искате да излизате повече. Сигурно, за да не отмине бързо лятото. Или пък от някаква неволна предпазливост от идващата зима, студената, която ще пречи на живота навън. Глупости. Животът навън си е живот навън, какво по-хубаво.


Има една хубава фраза в Нощ в Лисабон на Ремарк, когато Шварц пита “Къде бяхте през есента на тридесет и осма”. Получава отговор “Париж” и продължава: “Внезапно през есента на тридесет и осма животът сякаш ни бе отново подарен. Той придоби такава ефирност, че станахме непредпазливи. Дори кестените в Париж цъфнаха повторно, помните ли?”

Досущ като кестените, които носят едно тайно носталгично усещане, модните списания от тази есен показват на страниците си същото. Като някакъв стар приятел, който не сте виждали от години. На мъжките страници винаги казват, странно дежа вю, ето, кадифето се завръща, а то всяка есен се завръща. Или якетата тип бомбър. Или очакването за кой-по-дяволите-ще-бъде-цветът-на-сезона и изведнъж той се оказва кафявото, а ние тук избираме сивото.


Но кафявото, да – кафявото, появява се навсякъде и стои елегантно, точно така както трябва всяка есен. И това, че избираме сиво, не значи, че няма щипка кафяво. Точно като, ако изберете кафяво, винаги може да разведрите с щипка каквото ви падне.

Идването на есента винаги донася една дума в мъжкия гардероб и тя е ДЖОБ – няма нищо общо с темата днес, която е обувки – ако виждате снимките. Ако лятото винаги се чудим къде точно да поставим ключовете, портмонето, документите, то есента започва да дава по няколко възможности за това – елек, сако, яке, тренч. Като добавите към това канелено-оцветените листа по земята, по-острият вятър сутрин и привечер, началото на уютните вечери край огъня, есента бързо се оказва любимият сезон. Ако ви трябва една практическа причина, тя наистина се нарича джоб. Впрочем, като говорим за практически причини в мъжкото облекло, това е интересна тема, тъй като липсата на практичност не се свързва с мъжете. Но пък и практичност за сметка на естетичност също не се приема добре, тъй че сладката среда понякога е трудно постижима.


Именно тази сладка среда са велурените трейнъри от телешка кожа, които се озоваха в раницата непредвидено. Сигурно тренда в трейнърите е точно такъв, но когато пред очите попадне модел, който се съчетава отлично с джинси, официален панталон, че и спортни дрехи, изведнъж моделът уцелва точно в десетката.


Пазаруването става мигновено с новата безконтактна карта на VISA. Към момента в България има около 40 000 безконтактни ПОС терминала, на които можете да използвате вашата безконтактна карта. Както знаете, при суми по-малки от 25 лева не се изисква въвеждането на ПИН код, а при плащания на суми по-големи от 25 лева трябва да въведете.

Бонусите обаче се случват с най-досадната част от пазаруването – бележката и подписа. При безконтактните плащания не се чака за бележка от ПОС терминала, нито се подписвате някъде.
***
Как работят безконтактните плащания?

1 Ако на лицевата страна на вашата карта Visa има символ за безконтактни плащания, можете да започнете да плащате безконтактно веднага.

2 Можете да извършвате безконтактни плащания при всички търговци, при които видите символа за приемане на безконтактни плащания. Много търговци вече поддържат безконтактни плащания, като постоянно се присъединяват нови такива. 

3 Просто докосни своята карта Visa до безконтактния четец и задръж, докато екранът потвърди, че трансакцията е успешна.

4 Можеш да плащаш за всичко, което е на стойност до 25 лева без да въвеждаш ПИН код. Като допълнителна мярка за сигурност понякога e необходимо да въведеш ПИН кода си. При плащания на суми по-големи от 25 лева се изисква въвеждане на ПИН код. Повече тук.