Краят на лятото често се свързва и с думата “обратно”. Защото “обратно на училище”, “обратно на работа” (за нас, родителите), “обратно към морето” (за онези, които имат още отпуск).

Въпросното “обратно” съвсем не е лошо и не е нужно да ставате наобратно с главата, нито настроението да е наобратно. Напротив – обратно към училището или към офиса е чудесно извинение за един технологичен ъпгрейд, който винаги е полезен. Първо – дава стимул за повече учене, повече работа, че и повече забавления. Второ – новите джаджи и устройства са далеч по-бързи, по-леки и по-удобни от предходните модели. И трето – технологичните играчки са част от ежедневието, неминуемо, но мнозина от тях наистина правят живота по-лек, да използваме клишето.

Не че има нещо лошо в конкретно тази фотография, но времената се менят. И – колкото и да е странно на пръв поглед – в повечето случаи за добро.

Карл Джийн

Конкретно връщането към училището днес е много интересно именно от технологична гледна точка, тъй като децата ни отдавна са ни задминали по отношение на джаджи-експертността си. Те знаят параметри, дати на премиери, бъдещи продукти; готови са да оборят всеки аргумент и често (да не кажем винаги) излизат прави.

Джон Снобрич

Избрахме тук за вас селекция от най-добрите предложения, които често са и на най-добрите цени, с които вие да ги изненадате. За да знаят, че може и да сме родители, но и ние сме в час. Примерно – резолюция. Съотношението 18.5:9 е актуалното в момента, тъй че може да изненадате децата си със смартфон Samsung Galaxy J6, който притежава 5.6“ Premium Super AMOLED дисплей с HD+ резолюция и въпросното съотношение 18.5:9. Те ще ви кажат – защо не таблет, имаме си телефони. Отговорът тогава е Mediapad T3 на Huawei, който позволява да се насладите на ясни и контрастни изображения с помощта на своя 8”HD IPS LCD дисплей (1200х800). Филтърът на синя светлина и режимът за слабо осветление използвани в новия модел на Huawei, не позволяват на вашите очи да се изморят, дори при употреба преди лягане. Моделът разполага с основна и селфи камера.

Твърде вероятно е обаче истинският “уау” ефект да се случи с подарък смарт часовник. Ами да – това наистина е онзи подарък за всяко дете, което усмихва, а отгоре на всичко върши отлична работа. Часовниците от гамата на Myki предлагат локализация на открито до сантиметри чрез 24 сателита; имат достатъчно четивни дисплеи с висока резолюция, ярки и наситени цветове. Освен това – тъй като знаем, че децата обичат да са индивидуални, часовниците са с лесни за персонизация каишки.

И така – 15 септември тропа на вратата, бъдете поне технологично подготвени. Ясно е, че тетрадки и моливи ще се купуват в последния момент, като всеки път. Хубава и успешна нова учебна година на малчуганите.

Време е за свеж и успешен старт.

Джон Тайсън