Тази кола е създадена за хора. С една едничка мисъл – да се чувстват извънземно… От първия до последния момент на съприкосновение с Peugeot 3008 GT Line, основният Ваш спътник е комфортът.

Комфорт в обстановката, комфорт в тръгването, комфорт във возията, в поведението на пътя, в спирането, в паркирането. И не без значение – комфорт в езика на тялото след пътуването.

С всеки един изминат километър градиш доверието си в тази машина, решила да дойде при теб от бъдещето.

Няма как да пропуснете 3008 на пътя, особено пък GT Line, защото този SUV на Peugeot се отличава. Елегантен, спортен, удобен, същевременно и здрав – все характеристики на автомобила, които не могат да бъдат подминати. Още когато го зърнете за първи път – автомобилът е с мощна предна част с хромирана радиаторна решетка с шахматен мотив и full LED предни фарове, допринасящи за елегантния спортно-котешки вид. По-нататък откривате плавните и динамични линии на автомобила, подчертани от хромираните странични вложки.

Веднъж в автомобила, изненадите продължават. Интериорното пространство е впечатляващо – с нов PEUGEOT i-Cockpit® 3008 SUV, 8-инчов капацитивен сензорен екран, цифрово табло на нивото на очите с възможност за конфигуриране и персонализация, компактен волан с вградени бутони и електронна система за контрол на автоматичната трансмисия. Само малка част от интериорните решения, които превръщат шофирането в удоволствие.

Не на последно място са и иновациите на автомобила – 3008 GT е с олекотеното шаси. В гамата на моделите двигателите PureTech и BlueHDi, както и автоматичната скоростна кутия EAT6 означават, че Peugeot 3008 SUV е сред най-икономичните SUV автомобили в класа си. Ще кажете – SUV, но все още без версия 4×4, но това е засега.

Този модел е второ поколение фамилен кросоувър за Peugeot, което ще рече, че компанията е имала време да фиксира и оправи нещата, които са направили впечатление от първата серия. Този модел е на новата по-лека платформа на французите, която печели нашите адмирации.

Номерът тук е, че второто поколение изглежда много повече като кросоувър SUV, а по-малко като френско изпълнение MPV, от което Peugeot само печелят. Нещо повече – интериорните решения са смели и дизайн-ориентирани, но и в същото време с много добро качество на използваните материали. Автомобилът е и практичен – характерно и за първото поколение, което го прави един от най-желаните премиум кросоувъри на пазара.

***
Дарик радио и egoist.bg представят интересни автомобили, които се борят за Дарик Автомобилни Награди. Очаквайте повече информация скоро.