news4u

news4u

Материалите в пресата за най-добре и най-зле облечените звезди на червения килим от изминалия сезон на наградите са повече дори и от тези за феминизма. Или жените победители, или цветнокожите жени победители за пръв път и при първа номинация. На 91-вата церемония по раздаването на наградите Оскар видяхме Prada, Vuitton, Rodarte, McQueen, Dior, Valentino…., но нито един не се осмели да облече Dolce & Gabbana. Едва няколко дни след като South China Morning Post съобщи, че на миланското ревю, на модната къща, азиатския медиен сектор е бил с по-малко от една трета представители… Същото се отнася и за церемонията на Golden Globes, между другото.

Всичко започна през ноември миналата година, когато Dolce & Gabbana бяха обвинени в расистка рекламна кампания, промотираща ревюто им в Китай, което в последствие беше отменено. Въпреки извиненията. Повече тук.

Много обстоятелства доведоха до този момент, повечето коренящи се в несдържания език на Стефано Габана. Модната къща е подложена на критика още с пускането на пазара, на т. нар. “сандали за роби” (slave sandals).

Не им помогнаха и откритото противопоставяне на осиновяването от гей двойки, както и подигравките към хора, бойкотиращи бранда заради това, че облича президентското семейство на САЩ. Габана дори стигна до там да твърди, че сексуалният тормоз не е “насилие”, нарече Селена Гомес “толкова грозна”, Майли Сайръс “невежа”, а към критиците на кецовете им “Слаб и божествен” – се обърна с: “Когато идиотизма изкривява реалността!!! LOL LOL LOL LOL невероятно!!!! Следващият път ще напишем ОБИЧАМ ДА СЪМ ДЕБЕЛ И ПЪЛЕН С ХОЛЕСТЕРОЛ LOL LOL LOL <3 <3 <3 <3 <3

До началото на годината Dolce & Gabbana продължаваха да са сред предпочитаните брандове за звездите на червения килим. Но, дали изминалата неделя не е показателна ответната реакция? В ерата на #равенствозавсички политическата коректност e задължителен бизнес етикет, но дали това ще засегне по-дълбоко Долче и най-вече Габана? Ще продължаваме да следим за теб.

news4u

news4u