Ако ти е писнало от безсмислени събития и вече думата ”ивент” те вбесява и те кара да искаш да се заключиш в апартамента си за следващите няколко месеца, то със сигурност не си единствен.

Избива ти студена пот от нотификации, покани по Facebooк (особено от онзи, който през ден те кани на нещо досадно), от споделяния, пърформанси, инсталации, тъпи случки, фалшиви дрехи, фалшиви обещания, празни приказки, празни мозъци…
И все пак – тайно ти се иска да се случи нещо интересно, нещо смислено, нещо неочаквано, да бъдеш приятно изненадан и да ти се потанцува искрено (, а не само, защото си пил три бири). Иска ти се един уикенд извън пределите на познато и очаквано, далеч от щастливо заключената реалност в пределите на собственото битие, унасящо те в неприязън към този изтъркан град и хората в него.

Публикувахте от My phone is full of memes в Сряда, 29 януари 2020 г.

Един съвет – не се отказвай, защото колкото и да е яко да се оплакваме от всичко, в София напоследък изскачат изненадващо интересни поводи за излизане – чудесни изложби (например изложбата на английския фотограф Мартин Пар, която тече до 11-ти март във PhotoSynthesis, тази на Филип Колбер в галерия Структура), събития като Sofia Film Fest, класове като Disaster to Master, както и някои доста качествени партита.
Такъв повод е предстоящoто събитие на испанската парти организация elrow, която идва за пръв път в България на 7-ми март. Ако си фен на електронната музика, вече сигурно знаеш, че elrow е известно като най-цветното парти в света, а ако за пръв път чуваш за него – ето малко повече информация.
През 1870-та година, испанец на име Хосе Саторес завършва военната си служба в Мадрид и решава, че животът в родната му Фрага (Испания) е крайно скучен сравнено с големия град. В Мадрид на Хосе му харесва толкова много, че се записва три поредни пъти в армията, за да не му се налага да се връща у дома, където от него се е очаква да стане фермер. В големия град той открива и се влюбва в кабаретата, или така наречените ”социални кафенета” и салони за забавления. Така се решава да отвори свое собствено заведение във Фрага.

От там всъщност започва всичко, та чак до днес… Fun fact: веднъж Хосе губи кафенето, след като залага цялата си собственост, по време на игра на покер. За щастие, други от семейството му поемат бизнеса (днес фамилното им име е Арно), след време основават още заведения, като през годините са притежавали салони, кафенета, театри, кина, барове, клубове и дискотеки на различни локации, непрестанно адаптирайки се спрямо тренда. Цели шест поколения от семейството работят в entertainment бизнеса, а английската медия The Guardian ги нарича ”Медичи на партитата.” Днес, те организират събитията elrow. Стартът на концепцията е през 2010-та година, като през 2018-та вече генерират оборот от над 20 милиона евро.
През годините, освен със заведения, множество членове на фамилия Арно са се занимавали с различни видове изкуство, някои дори са участвали в циркови трупи. Това ясно си личи по характерната колоритност и цветна идентичност на проектите им.

Мащабните пaртита elrow представят артисти от хаус и тек-хаус сцената (имена като Solardo, Dennis Ferrer, Claptone, Erick Morillo, The Martinez Brothers), но залагат не по-малко на визуалното – украсата и декорите се изработват от екипи по над 100 души. В София ще пристигне формация от музиканти, актьори и акробати с десетки камиони, пълни с изненади, сред които и впечатляващи костюми за актьорите на elrow, които винаги са преобразени като всевъзможни герои и животни. (Да – it’s never too much.) През 2019-та те организират над 130 събития в над 33 държави по света, посещавани от над милион гости. Тази година, благодарение на EXE CLUB, те идват за първи път в България. Фиестата винаги е тематична (имат общо 18 прототипа), а това издание ще пресъздаде бразилската джунгла – от там и името Sambowdromo do Brasil.

Публикувахте от Halkidiki Adventure – Music Festival в Петък, 14 февруари 2020 г.

Организаторите винаги подтикват гостите си да станат част от самото шоу, като се преобразят в техен любим персонаж, без значение дали е по темата на партито или не. Тяхното мото е, че преживяването се създава дружно от всички.

Световните диджеи и продуценти, които elrow ще представи на 7-ми март в Арена Армеец са Nic Fanciulli (Великобритания), Erick Morillo (Съединените Щати), Andrea Oliva (Швейцария), Richy Ahmed (Великобритания), De La Swing (Испания) и Tini Gessler (Испания), а от българска страна ще чуем Павел Петров.

Със сигурност събитието на 7-ми март си заслужава да бъде изживяно. И под ритъма на музиката да станем по-цветни сред декорите на бразилската джунгла. Все още ли идеята за домашния уют ти допада повече?

***
elrow – Sambowdromo do Brasil

7ми март, Арена Армеец
Facebook събитие
Билети: тук или тук

View this post on Instagram

Cómo hacerme feliz… #elrowmeme

A post shared by elrow (@elrowofficial) on