Случи се така, че съм опитвал почти всички. От Hedonist’s Guide, през Luxe, Nota Bene, Wallpaper, Le Cool, City Secrets, каквито други ви хрумнат, всички. Понякога съм сравнявал за определени градове, въпреки, че рядко пътувам по гидчета, но винаги има пет-шест места, които са отправна точка за изследване, а те винаги идват от гидчета, все от някакво място трябва да дойда. Но тъй като в един момент бях луд на тема Токио, знаех всичко за града, което можеше да се знае, тогава се появи един гид, създаден от Louis Vuitton, който буквално ми спря дъха. После проучих и останалите азиатски – Сеул, Сингапур, Тайпе, Хонк Конг, наистина са много добри.

Ще кажете – точно Louis Vuitton ли правят гидчета, да, точно те правят, че и най-добрите възможни. Нищо в техните книжки, изключителни като полиграфия, съдържание и удобство, не е насочено към определена публика – свръхбогати, любители на луксозни изживявания или подобно. Напротив.

Гидчетата са полезни за всички, да не говорим, че има insider tips на местни герои, които отварят очите за неподозирани места в града. Продават се в комплект (примерно европейски градове) или единични. В момента чета с наслада това за Тайпе и само съжалявам, че не бях повече дни там. Във всеки магазин на Louis Vuitton, който ви се изпречка на пътя. Търсете ги и онлайн.

***
Как работят безконтактните плащания

1 Ако на лицевата страна на вашата карта Visa има символ за безконтактни плащания, можете да започнете да плащате безконтактно веднага.

2 Можете да извършвате безконтактни плащания при всички търговци, при които видите символа за приемане на безконтактни плащания. Много търговци вече поддържат безконтактни плащания, като постоянно се присъединяват нови такива.

3 Просто докосни своята карта Visa до безконтактния четец и задръж, докато екранът потвърди, че трансакцията е успешна.

4 Можеш да плащаш за всичко, което е на стойност до 25 лева без да въвеждаш ПИН код. Като допълнителна мярка за сигурност понякога e необходимо да въведеш ПИН кода си. При плащания на суми по-големи от 25 лева се изисква въвеждане на ПИН код. Повече тук: VISA