Първото, което направихме, е да проверим верността на това изречение, което ни посреща от описанието на QX30: “преминете от асфалт на настилка от чакъл с модела QX30, който се адаптира автоматично към условията благодарение на интелигентната система за задвижване на всички колела, която осигурява по-добро сцепление.”

Признаваме, че автомобилът е толкова красив, че имаше момент на съмнение дали да навлезем директно в гората, но съмнението бързо се изпари и в един момент се озовахме там, където всичко свършва и започва само гора. Но пък открихме, че онова, което е написано е точно така, както е написано. Впечатляващо добри възможности.

Обратно към асфалта, нагоре към по-високи върхове. Тестваме това QX30 с двигател 2.2D – турбокомпресиран за вълнуващо ускорение и още по-голям въртящ момент, този четирицилиндров дизелов двигател предлага впечатляваща горивна ефективност. Също доказано, удоволствието от шофирането започва да ни увлича повече и повече.

Макар да ставаше тъмно, имаше места все още докосвани от слънцето, които си струваше да посетим. Решихме, че е време да се уверим и в това: “когато пътните условия се променят, интелигентната система за задвижване на всички колела реагира, като изпраща тяга от нула до 50% към задните колела.” Поехме още по-нагоре и се озовахме тук:

Отличителната каросерия с плавни линии и дръзките елементи на дизайна бяха добре дошли за повече фотографии. Само след малко щеше да се стъмни, затова не губихме никакво време.

Повече за този модел на INFINITI може да научите тук.

***

Дарик радио и egoist.bg представят интересни автомобили, които се борят за Дарик Автомобилни Награди. Очаквайте повече информация скоро. 

Екипът ни снима автомобилите с фотоапарати Sony. За тази фотосесия използвахме Sony α6500 фотоапарат – премиум фотоапарат APS-C с байонет Е α6500. Ние не обработваме допълнително фотографиите, които сме направили. Този фотапарат е с безгрешен автоматичен фокус, непоклатима стабилност и интуитивно управление на сензорния екран, създаден да се събира в дланта ви, α6500 е идеален навсякъде, където не можете да изпускате момент.