Кокетната изложба Коледни сияния, приютена в прегръдката на А+. Пространството се намира в самия център на столицата между улица Шипка и улица Оборище. От 5 декември 2016 до 10 януари 2017 то е превърнато в един малък будоар, в който са събрани невероятни съкровища от кралете на креативност и стил.

Когато открехнеш вратата на малкото пространство погледът ти е изпълнен от топлината и изяществото на две изключителни находки уловени от изкуствоведа Надя Тимова, известна също така като ловец на мебели и още по известна като основателката на Glossary Depot. От там идват, един комод и едно бюро в стил Луи XV, изработени от благородни и екзотични дървесини като rosewood и palisander.

Те носят онзи неповторим чар на една отминала и приказна епоха от самото началото на XIX век и така чак до началото на XX век.

Когато си срещу такъв предмет като споменатите мебели, първото, което ти се приисква е да отвориш изкусно изработените чекмеджета и да надникнеш в меката им вътрешност. Там открих сгушени тайните на Коледни сияния, а именно бижутата на трима български дизайнери: Димитър Делчев, Теодор Лулчев и Цветелина Алексиева!

Те като пазители на тайните на празничния дух ви разкриват вълшебството на своята креативност в прецизна селекция от бижута.

Димитър Делчев е мъдрият магьосник намерил вдъхновение за своята магия в нестандартни материали и сложни комбинаторни модули, който могат да изненадат възприятието ти както за бижуто, като накит, така и за формите, генерално. Ако искаш да научиш повече от Делчев не е нужно да ходиш до Хогуортс, достатъчно е да си студент в НХА.

Теодор Лулчев е другият герой на коледната ни приказка. Той е от онези дизайнери, който познават силата на искрата, когато точната идея блесне. Неговите бижута са като игра, в която правилата са добре подредени и може да им се любуваш без да ти омръзне. Авторът се занимава с индустриален дизайн, а страстта към бижутата му идва от Копенхаген и Institute of Precious Metal.

И най-накрая ще се спра на онази част от сиянията, която плени сърцето ми, завинаги: Цветелина Алексиева. Тя създава бижута, които ще те накарат да се почустваш като японска принцеса от приказките, в които едновременно вали сняг и розови цветолисчета. Когато държим бижутата ѝ е трудно да си я представим с пила или друг бижутерски инструмент. По-скоро, тя е онази добра фея, която има градина, в която отглежда грижливо произведенията си.

Не пропускай да си подариш малко, коледно преживяване и посети изложбата, а в случай, че решиш да отнесеш част от тези съкровища със себе си може да разчиташ на Ангелика Радева, която държи ключът от коледният будоар.

Като всяка една приказка и тази има край, но той е началото на една нова!