Ден след като обявиха номинациите за 89-тите награди Оскар, започнаха и залозите кой филм, актьор и режисьор ще събере повече бленувани статуетки. Всъщност това не е твоя работа, защото Академиятаза филмови изкуства и науки е отговорна за избора на победителите.

Но кой може дастане член на почетната организация?

Според техния уебсайт, “членството е ограничено до филмови творци,работещи в производството на театрално свободни филми”. В допълнение към това не можеш просто да си пуснеш кандидатурата за одобрение – трябва да бъдеш предложен от двама настоящи членове на Академията от същия клон, към който искаш да се присъединиш.

Академията се състои от 17 клона, представляващи всеки отучастниците – от сценаристи, режисьори, актьори до такива, които не се вписват в специална категория, пише Джейсън Берман от MIC. Повечето номинацииза Оскар се определят от гласовете на членовете от съответния бранш – с други думи, режисьори номинират режисьори. След като номинациите вече са ясни, членовете от всички 17 клона могат да гласуват въввсички категории, т.е. режисьоритемогат да гласуват в актьорскитекатегории и обратно.

Окончателното гласуване ще започне от 13-ти февруари и ще приключи на 21-ви – само петдни преди церемонията на живо. Историятана церемонията по награждаване на най-добрите започва на 16 май 1929 г., когато първите награди сараздадени в Блосъм рум в холивудския Рузвелт Хотел. По онова време обстановката сред участниците не била под особено напрежение, нямало нервни припадъци и потниръце, тъй като имената на победителите са били известни от 18-ти февруари, 3 месецапо-рано. 

Обратно в 2017-та – самопартньорите от PricewaterhouseCoopers са единствените хора, които щезнаят резултатите преди те да бъдат обявени. Останалите тръпнем в очакване.