https://gdebg.hit.gemius.pl/lshitredir/id=9l33hmNk133al1FfriK7ORbjbdNQGmdTaom.ZwYC3fz.O7/fastid=jnxhkxclkerenrhaaguhvejaypkq/stparam=

Не съм кифла, нито каквато и да е закуска със сладък пълнеж. Мъж съм. От 21-ви век. Харесвам жени с буйни коси и изобщо не ме интересува как ги поддържат. Искам ги с дълги, красиви и лъскави гриви, сещаш се… Фетиш!

Така избраната ми изгора, след една бурна нощ и последвали дни на сладко опиянение, отговаряше и на този мой “стандарт”. Каква жена, каква коса! Докато в една от поредицата нощи на пламенна наслада част от косата й остана в ръцете ми. Първичното ми вцепенение тип WTF я разстрои до такава степен, че неизбежно достигнахме до онзи тъп момент ти-пък-си-много-хубав. Между нас казано – оплешивявах.

Не рядко фeтишите ни са свързани именно с липсите ни. Когато се успокоихме и проведохме дълъг и интимен разговор се оказа, че подобно на мен и тя страда от наследствено рядка коса и проблемът се задълбочава с времето. Мислех, че само мъжете са обречени…

През сълзи, до преди минути въздишащата страсно жена в прегръдките ми, се превърна в ридаеща, поредна жертва на днешните “буйни” стандарти ала Кардашиян и всичко що позира, стъпило на червено, под тонове грим и с коси продадени в нужда. Да, буйната грива на главата й не беше нейна. Бяха прословутите екстеншъни. Чужди косми под изнемогващото наследство, натоварено излишно, за да възбужда фетишисти-естети като мен. Егоистично и самосъжалително си помислих Поне като жена имаш опция.

Поколения назад в семейството ми мъжете са страдали от косопад след 30-те. Точно най-мачовският период. Не съм кифла, но религиозно следвам съветите на дерматолози и фризьори за забавяне на проблема. Бръснатата глава не е за мен, нито пък удвоен размер на челото със странна форма. Масажирам внимателно, избягвам спарващите шапки, ползвам най-новите лечебни шампоани, храня се здравословно и спортувам, но не мога да избягам от увеличаващите се, симетрично разположени плешиви петна в двата края на челото ми. Добре, че не си виждам темето без допълнителни съоръжения. Случвало ли ти се е след подстригване фризьорът да иска да ти покаже как е оформил отзад и взима онова проклето допълнително огледало, а всичко, което виждаш, е темето, прозиращо под иначе лъскавите, но изчезващи коси?

Е, не всички са такива гадняри. Попаднах на човек с ножица в ръка, който разкри за ментерапията чудо, която спаси умиращия мачо в душата ми. Има живот след смъртта, дори и за темето! И така възроденият мачо с подвита опашка от собствените си комплекси, отправи най-нестандарната покана за вечеря: Моля те, извини реакцията ми. Държах, че като пълен идиот. Дай ми шанс, като имам само едно условие. Бъди себе си. Без чужди коси.

А, подаръкът ми беше женска серия на вълшебна терапия против косопад. Възродих усмивката и я задържам. Е!Да, и ампулите помагат за това. Имам нов фетиш – нейната усмивка.