Слуховете от последните седмици се потвърдиха.

На една сцена ще се качат света светих на рокмузиката, идолите на бейби бумърите,ония, които още не са си заминали, живите мъртви – сър Пол МакКартни, Ролинг Стоунс, Роджър Уотърс, Дъ Ху, Боб Дилън и Нийл Йънг.

Събитието се казва Desert Trip и е дело на Goldenvoice – организатори на фестивала Coachella. Шестте икони ще свирят именно там – в Индио, на терена на Empire Polo Club – 45 минути с кола от Палм Спрингс и два часа от Лос Анджелис.
Датите – ако нямаш каквода правиш точно този уикенд – 7 до 9 октомври.

Вълнението,естествено, е огромно – веднъж в живота (това е слоугъна) е нещо, което трябвада направиш преди да умрат. Особено в една от най-тъжните години замузиката от много време насам. Няма как след толкова бързо сбогуване с Боуи, Принс, Леми да не се замислиш колко му остава на Пол, Мик, Боб (Кийт не го броим. Популярна шегa: Що за свят ще му оставим?).
Аз поне успях да видя Принс и Леми, но пък изпуснах Стоунс в Белград.

В този контекст Boomerchella (какъвто е популярният таг в туитър) е наистина важно събитие. Особено за ония застаряващи, с доста чавки в своя bucket list.

Стрували си обаче? Стандартен билет за феста е 399 долара, което си е доста солено за този род събития. В добавка, че това са места от последните редове, където отиваш с бинокъл и суха храна за три дни. По-нормалните “седалки” ще струват 699 долара, тези с някаква видимост към сцената – 999 долара, а creme de la creme на феста – 1599 долара (към днешен курс – 2703,24 лв).

А?! Важно уточнение – това не са три фестивални дни, а вечери – два часа свирене и чао.

Дилъни Стоунс ще свирят на откриването в петък, Йънг и Маккартни са в събота, а Дъ Хуи Уотърс закриват в неделя. Билет за един ден струва 199 долара.

Ако се замислим обаче – имали сме чудна възможност да си запълним бъкет листа. През 2010 г. Боб Дилън гостува в НДК и билета беше 50 лв. Ролинг Стоунс свириха в Белград през 2007 г. срещу 48 лв. Нийл Йънг ще има концерт след няколко седмицив Глазгоу (5 юни) – 97 лева. Пол Маккартни свири (най-близко до София) на 30 май в Париж срещу 132 лв. Дъ Ху свирят на 14 юни отново в Париж срещу 120 лв. РоджърУотърс изнесе спектакъла си Стената през 2013 в София срещу 65 лв. Общо 299 лв.Точно в концепцията на Буумърчела.

Ти колко би дал, ако се съберат в Слънчев Бряг: Сигнал, Щурците, ФСБ, Ахат,  Диана Експрес и Емил Димитров (холограмно участие)?

Борислав все още страда за Боуи; води световните класации на Tetris и дописва книгата си Всичко е наред и никой не е щастлив.