Помниш ли това?

Те започнаха така миналата година и стартират тази дори по-силно. Те са лицата зад бранда EXE club. Мястото в София, където музика, нощен живот и отговорност се сливат в симбиоза, която те кара да танцуваш и социализираш без предразсъдъци. Не. Там няма да намериш пластмаса дори под формата на сламки. Но, ще намериш усмихнати хора, които ще те накарат да се чувстваш като у дома си. Като част от тяхното голямо и усмихнато семейство. От цялото. От партито.

Група приятели от различни сфери – артист, музикант, дизайнер, актьор, философ, певец и много други, поставили си за цел да променят клубната култура в България, забавлявайки се. Резултатът – най-добър клуб и най-добър интериорен дизайн за 2018-та. Въведенията в технологиите тази година надминават всичко, което някога си виждал в България.

Тория е мениджърът на клуба. Певица, която наскоро издаде дебютния си албум. Чавдар – дизайнер, криейтив и визионер. Павел е DJ, за който граници не съществуват и можеш да се насладиш на музиката му не само в България, но непременно го направи.

Оставам те в техния свят и изразни средства…

Чавдар Тодоров, Виктория Тодорова – Тория, Павел Петров. Фотография: Емануил Алберт.

 

Кой съм аз?

Чавдар: Аз съм отговорникът за визуалната част – очите на нашия Волтрон. Започнахме преди 5 години, заедно с моя приятел Павел Петров и сродната ми душа Кала, създавайки партитата ЕХЕ. Като художник и любител на музиката, винаги съм виждал едно парти като неизменен баланс между визия и саунд. Това ни прави и различни от самото начало. Влагаме много повече в криейтив и визуални идеи от всеки друг в България. Знаем, че едно парти е цялостна атмосфера – живот в живота. Колкото по-изолирано от нормалната среда, толкова по-успешно.

View this post on Instagram

WE TRAP appreciation post 📸 @allthatvibe_

A post shared by EXE CLUB SOFIA (@execlub.bg) on

Павел: Аз съм Павел Петров и ви каня на откриването на EXE CLUB тази събота. Чавдар добре го каза по-горе, но аз ще добавя още няколко свети имена: Годжи, Пешо, Боби, Вики и още 100, без които EXE нямаше да е това, което е днес. През 2020 г. ще ви изненадаме, както си знаем, защото никой от нас не е забравил от къде идва и за какво се бори!

Тория:

Къде съм в момента?

Чавдар: Бачкам, в клуба… 😄 (в караванката, както казва Павел)

Караванката, А.К.А. EXE club, Sofia. Фотография: Дориян Тодоров

Павел: На стартовата решетка, добре квалифициран за най-важното състезание в живота – преследването на мечти.

Тория: В момента съм благодарна, че имам възможността да изживея своята шестица от тотото.

Моят произход дефинира реалността ми …

Тория: Идвам от семейство с трима художници и фамилия с всестранно развити артисти. Не мога да избягам от корените си…

EXE club, Sofia. Фотография: Дориян Тодоров

 

Кое ме прави различен от останалите в екипа и ни сплотява едновременно?

Чавдар: Всеки има своите качества, които допълват цялото. Художественото образование ми е дало способността да проектирам (буквално в съзнанието си) много точно всяка наша идея. Така предварително преценяваме струва ли си търсеният ефект. Всичко, което виждате около бранда ЕХЕ е минало от там.

Павел: Умението да удрям по масата в правилния момент. Всеки от нас е различен от другия с различната бленда, с която гледа към света. Целият екип е феноменален, а за мен е чест да работя с истински приятели, рицари и принцеси!

Тория: Завършвайки философия, свикнах да търся дълбочина и кауза във всяко свое начинание. В клубния живот някои хора не откриват смисленост, но за мен това не е така. Задачата ни от ЕХЕ е да обединяваме хора, да им даваме условия да общуват и изразяват себе си и да творят — това е безценно.

Мелодията, която ме описва най-добре е…

Павел:

Тория:

У дома се чувствам…

Чавдар: В България.

Павел:

Тория: Нужна.

Екология и устойчивост са бъдещето, защото…

Чавдар: Се борим бъдещето да е възможно.

Павел: Се надяваме да останем гости още няколко хилядолетия на Райската планета. Иначе, ние сме си добре, още 50 години ще изкараме някак, но май не е това идеята? Време е патологичните консуматори да разклатят главите си и да се запитат, аджеба, имат ли наистина нужда от всичкото чудо, което си купуват ежедневно от интернет или от бакалията (със задължителното пластмасово пликче)? Парцалки, еърподки и шоколадчета, срещу масовата депресия обзела несбъднатото ни инстаграм поколение…

Тория: Осъзнатите хора ще спасят света. Ако човек види накуп боклука, който оставя след себе си за една година съм сигурна, че ще бъде шокиран. Същото е и с количеството месо и като цяло храна, която се консумира излишно. (тук наблягам на ИЗЛИШНО). Дали ако всеки ден ставахме свидетели на процеса на отглеждане и производство на месо, все още щяхме да казваме “Аз не сядам на маса без месо.” Идеята не е да стигаме до фанатизъм и лудости, които ще хвърлят света в друга разрушителна крайност, а да подхождаме с любов, грижа и мисъл към всяко нещо — дневното си меню, превоз, покупки и като цяло начин на живот. Less is more.

Аз спомагам за това с…

Чавдар: Изкуството си.

Павел: Балансираният си начин на живот (без крайности).

Тория: Опитвам се преди всяко свое действие да си задавам въпроса “Това нужно ли ми е наистина?”. Надявам се, че чрез работата си в ЕХЕ ще мога да вдъхновя повече хора да правят същото.

Chill zone, EXE club Sofia. фотография: Дориян Тодоров

 

From hedonism to health…

Павел: Once again, balance is the key.

Тория: Интересен факт е, че социализацията е важен фактор за поддържането на физическо и психическо здраве. Клубовете са вредни? Аз не мисля така. При нас, особено в пространството наречено “Chill Зона” се случват редица пълноценни и задушевни разговори, които правят хората щастливи!

За да разчупим стереотипа, включихме в менюто на “Chill Зоната” куп полезни продукти специално за healthy aware феновете. Сред тях са — Cold Brew Coffee DABOV, Home Ice Tea DABOV, Протеинови барчета и смутита ROOBAR, BIO кокосова вода, фрешове и сурови ядки.

Бъдете здрави и идвайте в ЕХЕ! 🙂

Мъжете и жените трябва да имат еднакви права и заплащане, защото…

Чавдар и Павел: Въпросът е защо не?

Тория:

Политиката ни, забраняваща снимки в клуба прави…

Чавдар: Прави ТЕБ част от случващото се, а не наблюдател. Също така – няма обектив на земята, който може да предаде енергията. Предпочитаме да си я пазим за момента.

Павел: …прави Берлин по-готин. Някой разбирачи казват, че понеже там било така – и в EXE CLUB сме го направили така. Ще използвам платформата да обясня, как в абсолютно всяка страна има клубове, които забраняват снимките по различни причини. Някой крият интериора си, други като нас искат да откъснат младежа от телефона, поне докато танцува. Трети пък го правят защото просто е яко да си в момента. Купонът е по-добър без “ябълка” в ръката. Grab a drink and rull the dance floor.

Тория: Вярвам, че прави хората по-свободни.

Моята отрова е …

Чавдар: Гневът.

Павел: Доверието, но без него няма да съм аз.

Качеството, което ме притеснява най-много в другите е…

Чавдар: Егото.

Павел: Няма такова.

Тория: Негативизмът.

Във филма за моя живот ще ме изиграе…

Чавдар: Някой, който още не се е родил.

Павел: Матю Пери.

Тория: Риана.

 

Книгата и филмът, които промениха живота ми са…

Чавдар: Не бих се променил заради един филм или книга. По-скоро съвкупността има влияние.

Павел: Всяка година един филм ме променя. Тази година беше в артистичен аспект – GET ON UP, филмът за Джеймс Браун.

Тория: Книга: Екхарт Толе – “Силата на Настоящето”, филм: “Мулан”.

Бих излязъл на бар с …., а на вечеря с ….

Павел: На бар с Джеймс Браун, а на вечеря с Елън Мъск.

Тория: Буда, Шопенхауер, Ела Фитзжералд и IAMDDB

Chill zone, EXE club, Sofia. Фотография: Дориян Тодоров

 

Свобода или сигурност?

Чавдар: Нещо между двете.

Тория: И двете.

Парчето, което ще звучи на моето погребение е …

Чавдар: До тогава ще измислят нещо за безсмъртие, а аз ще съм много богат, така че не съм мислил.

Павел:

Тория: Не съм го написала още…