Отнеха ни Северна Добруджа, отнеха ни Македония. А сега, братя и сестри, ни отнемат и болгарский лев. Двете лъвчета отиват в изгнание, обречени на таз пуста чужбина, да не опознаят нивга майка и родина.

‼️УСПЯХМЕ‼️Ние и вие – заедно успяхме и лъвчетата Терез и Масуд вече пътуват към спасителния център FELIDA Big Cat…

Публикувахте от Организация за защита на животните "Четири лапи" в 4 февруари 2018 г.

Ридаем безутешно.

Публикувахте от Christo Komarnitski в 4 февруари 2018 г.

Eдна котка само ни остана за разтуха, и това е котаракът Румен.

мисля че исторически поглебнато, моментад в който кодката е решила да опитоми човекад, сафпада с избретяването на Немног…

Публикувахте от Котаракът Румен в 1 февруари 2018 г.

А каквото Румен каже, е закон.

Коментар за Истанбулската конвенция от Брюксел

Коментарът ми за Истанбулската конвенция от Брюксел:Мисля, че отлагането на ратификацията на тази конвенция е победа за българското общество, което показа обединение и здрав разум. А вносителите и проповедниците на конвенцията се скриха зад Конституционния съд. Според мен конвенцията в този си вид е един зле написан документ, който допуска неясноти и най-различно тълкуване. Моето мнение е, че тя не трябва да се ратифицира по няколко важни причини. Първо, тази конвенция сама по себе си не може да предотврати насилието. Справка – държавите, в които тя е приета. Нима там изведнъж секва насилието над жени и деца? Можем да предотвратим това насилие само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и на съда и най-вече добро възпитание. Нещо много важно – точно тези текстове, които бунят нашата общественост, които са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра – за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации. т.е. всички тези внушения, че виждате ли, ще направим тук едни резерви и това няма да го има, не са основателни изобщо. Още нещо важно – конвенцията отнема, ако я приемем, отнема от правомощията на държавата и вменява такива правомощия в НПО-та. Те ще станат основен източник на информация и се превръщат в контролни органи. Това няма да допринесе за намаляване на насилието над жени и деца. По-скоро ще стимулира съдене на държавата. А винаги когато държава абдикира от своите правомощия, според мен това е опасно. И нещо много важно – според мен тази конвенция легитимира намесата в образователния процес с непредвидими последствия върху психиката и съзнанието на нашите деца.Аз вече неведнъж казах, че се надявам на здравия разум на нашите народни представители и няма нужда да стигаме до референдум, който ще отнеме и време, и енергия, и средства.

Публикувахте от Румен Радев в 2 февруари 2018 г.

Първата стъпка за обединение на всички български територии (да, България на три морета!) е пълно единодушие със съседите.

В Гърция Истанбулската Конвенция е ОТХВЪРЛЕНА С 212 гласа.Никой дума вече не обелва.

Публикувахте от Петър Георгиев в 1 февруари 2018 г.

И ако на някого му се струва, че тук нямаме стратегия, си е чисто негов проблем.

Гърците ми харесват. Знаят как да отстояват националните си интереси. И май изобщо не се притесняват, че могат да ги обв…

Публикувахте от Петър Волгин в 4 февруари 2018 г.

България има не просто план за обединение. Имаме план за световен мир. Само гледай.

Публикувахте от Qatar Tribune в 4 февруари 2018 г.

Още не разбираш? Ето стратегията в прав текст: в политиката всичко е само въпрос на име, а ние с радост бихме дали своето.

Стъпка №2, е преименуване на Македония. И така и така сме тръгнали, ще преименуваме и другите съседки – нещо като политически брак, в който България има много съпруги, които да вземат името й. И стига да не ги бие, всичко е наред.

Единственият проблем на Балканите, е ревността.

Затова решението е следното – завземане на целия свят. Доказано е вече, че всеки може да бъде България, така че защо не приложим този принцип и в политически смисъл?

Ползите ще са десетки, ако не и стотици. Ако всички са България, лъвчетата ще се чувстват у дома навсякъде. Дори в далечната Холандия (която просто ще е една непланинска България). Резултатът е национално обединение. Ще полеем света с мускали с розово масло.

Публикувахте от Samuil Petkanov в 3 февруари 2018 г.

А какво смяташ, че означава едно национално обединение? Отговаряме веднага – нов национален празник, съответно почивен ден. Ще можем само на цената на една винетка да стигнем до българската област Бали и да храним тамошните котета.

Tiger time 🙂 sunday

A post shared by Qvor Qnakiev SWG CHMP (@100kila) on

Или да отскочим на север, за да погледаме сиянието…

#northernlights #aurora #auroraborealis #alaska #arctic

A post shared by Kevin Scott Fisher (@kevin_scott_fisher) on

#PoliGraffa the 🏆 team ✌🏻🎤@vladimir_ampov_grafa @glasatnabulgaria

A post shared by Poli Genova (@poli.genova) on

За заключение (и излишен патос) просто ще си пожелаем да сме и ние като лъвовете.

Who’s that Pokémon ?!🐯

A post shared by Kristian Kostov (@kristian_kostov_official) on