Симона Харизанова е част от екипа на най-големите кариерни събития в България през последните 13 години. През 2019 г. заедно с Ованес Ованесян основават Career Show и Career Show Awards – проекти за успешна кариера и развитие на работодателската марка, които се утвърждават като водещи кариерни събития в страната. Основатели са и на световно признатите награди за събития – Eventex, платформата за виртуални събития и награди Evalato, както и на софтуерът за продажба на билети Weemss. Най-новият им проект е кариерната общност за квалифицирани професионалисти Career Show, която предоставя на участниците безплатен достъп до ежемесечни събития за професионално и личностно развитие и успешен баланс между работата и личния живот.

Симона Харизанова

Career Show е иновативна кариерна общност за професионално и личностно развитие на квалифицирани специалисти. Как се породи идеята за създаване на общността?

Експото за квалифицирани кадри – Career Show, се утвърди като водещо кариерно събитие в България. Като организатори нашата крайна цел винаги е била не просто да свържем търсещи и предлагащи работа, а да предоставим целогодишна платформа за кариерно развитие. При всяко събитие забелязваме огромен интерес към съпровождащите активности, насочени към подобряване на уменията и компетенциите на участниците. Решението да създадем общност, в която да поставим фокуса върху професионалното и личностно усъвършенстване на членовете, беше естествена крачка напред за нас.

Каква е добавената стойност, която получават членовете на общността и с какво членуването в общността се различава от участието в събитията на Career Show?

Когато говорим за едноднeвни или двудневни събития, няма как да не вземем предвид времевите ограничения. Активностите и дискусиите се случват едновременно със срещите с работодатели и пред много участници възниква предизвикателството да проведат възможно най-много срещи и да се включат във възможно най-много активности за периода на протичане на събитието. От друга страна, пред нас като организатори възниква въпросът колко и какви активности да включим, така че изживяването да бъде максимално комфортно без да се създава усещане за хаос.

Тук е и голямото предимство на общността – нейните членове получават ексклузивен достъп до ежемесечни събития на различна тематика, които да покрият широк спектър от аспектите на кариерното и личностно усъвършенстване. Това включва събития, посветени на развитие на меки и технически умения, управление на хора и ресурси, управление на времето, успешно балансиране между работата и личния живот. Подобни специализирани събития са достъпни само за членовете на общността. В допълнение, съдържанието от всички събития е налично в платформата и може да бъде достъпено след приключване на събитието. По този начин даваме възможност на членовете на общността да преценят личните си приоритети във всеки конкретен момент без да губят добавената стойност от участието си. Разбира се, основно предимство за тези, които са в търсене на нови кариерни възможности е и целогодишния достъп до стотици активни фирмени профили, към които проактивно могат да изпращат покани за видео срещи.

Предстоящото събитие в календара на общността – Career Show Tech – е насочено към сферата на високите технологии. Какво могат да очакват участниците в събитието?

Career Show Tech е онлайн кариерно събитие, посветено на развитието в ИТ сферата. По време на събитието водещите компании от България и Европа ще са на разположение да провеждат 15-минутни видео срещи с участниците, в които да обсъдят как биха били полезни един за друг. Покани за видео срещи се отправят двустранно, което е чудесна възможност за търсещите работа да демонстрират проактивност и решителност. Традиционно за нашите събития, срещите с работодатели са придружени от наситена програма от лекции, уъркшопи и дискусии за високи технологии, успешна кариера и щастлив живот.

Към кого е насочено Career Show Tech? Трябва ли да си търсиш работа, за да участваш в събитието?

Преди всичко Career Show Tech е място за всеки, който иска да е в крак с тенденциите в света на високите технологии. Да свържем специалистите, които търсят нови професионални възможности, е неизменна част от всяко кариерно събитие, но със сигурност не е задължително да сте в търсене на нова работа, за да се включите. Основен фактор за успешна кариера е нестихващото любопитство, постоянното учене и “сверяване на часовника”. В двудневната програма на събитието признати експерти от различни сфери и с богат опит в компании като Google, Microsoft, Financial Times, Product Hunt и др. ще споделят с участниците опит и полезни съвети, които да им помогнат в тяхното развитие и достигането на целите им.

Да поговорим за ефективност и ефикасност. През последната година наблюдаваме забелижимо пренасищане от онлайн събития. С какво Career Show Tech е по-различно от всички останали онлайн кариерни събития?

Действително, животът “онлайн” придоби съвсем нови измерения предвид необичайните обстоятелства, пред които сме поставени. Преминавайки в онлайн формат, основната ни цел беше да намерим решение, което да осигури максимална ефективност при организация на личното време. Платформата, която избрахме за провеждане на събитието, е максимално интуитивна и позволява за кратко време да се “подберат” само най-подходящите събеседници. Това се случва чрез наличните подробни филтри, в които могат да се зададат всички критерии, на които следва да отговаря събеседника.

Всички организирани срещи и избрани активности се включват в личен календар, от където лесно могат да бъдат управлявани. Участниците могат да приемат, отказват или пренасрочват видео срещи във всеки един момент. По този начин събитието се фокусира върху ефективността, гъвкавостта и резултата, постигайки максимална интуитивност и персонализация на изживяването на всеки един участник.

Кога ще се проведе Career Show Tech и свободен ли е достъпът до събитието?

Събитието ще се проведе в онлайн формат на 19 и 20 май 2021. Достъпът е напълно безплатен след регистрация на нашия сайт. Веднъж получили потвърждение, че регистрацията е успешна, участниците веднага могат да запазват видео срещи и да добавят сессиите, в които искат да се включат, в своя личен календар.

За да запознаете по-добре нашите последователи с платформата си, идната седмица ще поемете контрола над социалните мрежи на @egoist.bg и ще поствате различни сторита свързани с предстоящото събитие, както и от самото кариерно шоу. Какво могат да очакват читателите ни?

 

За нас е важно да разберат, че участието има полза за всеки, който търси развитие. Не е необходимо дори да търсиш работа, за да си част от кариерно събитие. Добавената стойност и участието в програмата носят много предимства. Така успяваш само чрез една безплатна регистрация да достъпиш десетки теми от световно признати лектори и гости. През идната седмица ще споделим повече за това, как работи платформата, за ползите, които могат да извлекат от участието си в Career Show Tech и общността Career Show и какви интересни инициативи ни предстоят.

***

Career Show поемат контрола на социалните мрежи на @egoist.bg от 17.05.2021 г. и ще ви държат информирани за случващото до 21.05.2021 г, включително.

Посредством сторита и highlights те не само ще разкажат за платформата и общността на Career Show, но и ще ни запознаят със събитието си Career Show Tech, което се провежда на 19 и 20 май. Не пропускайте да следите каналите ни @Facebook & @Instagram за да научите повече за своето развитие.