Няма да ви кажем веднага, защото това е само едно от уникалните качества на смартфона, който предефинира границите на средния ценови клас. Вместо това започваме от по-очевидното – екранът. 6,7-инчовият AMOLED дисплей е с висока резолюция и максимална яркост от 1600 нита, което с други думи е достатъчно за използване и под директна слънчева светлина през лятото. Тъй като няма как да изброите всички цветове, които може да изобразява, бързаме да ви улесним и да ви кажем, че те са 1,07 милиарда. Картината се опреснява 120 пъти в секунда, така че игрите, видеата и анимациите на интерфейса са изключително плавни и приятни.

Дотук нещата не звучат извънземно, но ето какво остава скрито под повърхността. Дисплеят на HONOR 90 разполага с цели 5 технологии за защита на очите. Това включва супербързо регулиране на подсветката с честота 3840 Hz – рекорд в този сегмент от пазара. Резултатът е елиминиране на трептенето, което по принцип няма как да видим с просто око, но често води го главоболие и напрежение в очите. Отделно от това телефонът филтрира опасния спектър на синята светлина, която в дългосрочен план може да увреди зрението. Една доста забележителна технология е циркадният дисплей, който адаптира цветовата температура и яркостта на екрана през цялото денонощиe и позволява нормалното отделяне на мелатонин. А както знаем, този хормон е на практика задължителен за спокойния и възстановяващ сън. Ако вече се чудите какво би блокирало неговото производство, то това най-често е именно екранът на смартфона, който е твърде ярък и с твърде студена светлина. Това подсказва на тялото ни, че още е ден и не е време за сън.

Спокойно можем да наречем HONOR 90 универсален смартфон, защото той може почти всичко. И разбира се, да снима с чудесно качество. Заслугата е на 200-мегапикселовата камера, която обединява шестнайсет пиксела в един и така постига по-добра светлочувствителност. Тя се справя и с по-предизвикателни сцени, където осветяването е слабо или зад обекта.

За всеки съвременен модел вече е стандарт да има добра селфи камера и тук тя също е на ниво. С резолюция 50 MP и специален потретен режим, тя може да създава наистина чудесни кадри от близо, а благодарение на широкия ъгъл на снимане от 100 градуса, ще успее да улови и повече хора или предмети около вас.

HONOR 90 заслужава похвала и заради интелигентните си режими за статични кадри и 4K видеа и възможностите за създаване на подвижни снимки и готови кратки клипчета за социалните мрежи на база вече наличните материали. Те се отличават с удачен монтаж и приятни шаблони, които вдигат нивото на презентацията и пестят много време и усилия при създаването на дигитално съдържание.

Какво повече?

Ами издръжлива батерия с капацитет 5000 mAh за над ден активна работа, мощен процесор Snapdragon и достатъчно памет: 12+512 GB допълват профила на този модел, който трудно може да бъде затруднен с непосилни задачи.

Така че ако харесвате класическия формат – голям дисплей, тънък профил, изтънчен дизайн на камерите и интересни цветове на корпуса, не трябва пропуснете HONOR 90.