Драскотините, счупванията и напукванията на дисплея на съвременните смартфони са често срещани проблеми, дори и при внимателна употреба на устройството. Въпреки твърденията на производителите, че използваното закалено стъкло трудно се надрасква, никой не е застрахован от това. В дългогодишната си практика, онлайн магазин etuo.bg е установил, че стъклените протектори за телефони са възможно най-надеждната защита за предпазване срещу надраскване и счупване на дисплея. Сега ще разгледаме предимствата на този тип аксесоари.

Какво представляват стъклените протектори за телефони

Това е допълнителен слой закалено стъкло, което се поставя върху дисплея на смартфона и така се увеличава неговата защита от надрасквания и силни удари. Прикрепването на стъклените протектори за смартфони става посредством предварително нанесено лепило по краищата. Когато аксесоарът е подбран спрямо модела на телефона, производителят е предвидил точното позициониране на сензорите, размерите на екрана, предната камера, както и бутоните, ако има такива. Така, след поставянето, не се нарушава по никакъв начин комфортното и цялостно използване на мобилното устройство.

В същото време, външният вид на апарата и работата със сензорния екран по никакъв начин не се променят и пълният облик на устройството се запазва.

Какви са предимствата им

Стъклените протектори за телефони са много достъпни, осигуряват висока надеждност и имат доста предимства, пред употребата на предишните им аналози, като гъвкавите фолиа. Такива са например:

  • Предпазването и защитата на стъклото на дисплея от надрасквания, счупвания, напуквания. Този допълнителен слой поема всички удари и негативи, предпазвайки основното закалено стъкло;
  • Лесни са за собственоръчно поставяне, без необходимост от ходене при специалист;
  • Много лесно и бързо се отстраняват, без остатъци от лепило;
  • Поради малката си дебелина, те са почти незабележими и не нарушават по никакъв начин качеството на картината;
  • Значително по-евтини са, ако сравняваме цените за ремонт на счупения дисплей;
  • Краищата и ъглите на стъклените протектори за телефон са заоблени и няма опасност от порязване;
  • Производителите обявяват едногодишен експлоатационен период на тези аксесоари, но при внимателната им употреба, те реално могат да издържат много повече.

Има ли значение твърдостта на стъкления протектор за телефон

Твърдостта на аксесоара има голямо значение за устойчивостта му към надраскване. Степента на твърдост се измерва по скалата на Моос. Това пряко зависи от използваните материали при производството. Повечето съвременни защитни екранни аксесоари са с твърдост 9H, което означава, че стъклото може да бъде надраскано само с най-твърдите природни минерали, отговарящи на степен 10. Това е например диамантът.

В онлайн магазин Etuo, изборът на стъклени протектори за смартфони е огромен, така че всеки да получи най-добра защита на дисплея.