В най-добрите случаи въпросът “а сега какво да подаря” ви удря веднъж месечно. При натоварени периоди, по-често.

Без да добавяме непредвидените ситуации – току-що изникнало парти на колега, забравен рожден ден, покана за гости, какво ли още не. Случва се нещо като пътуването с кола, когато децата винага задават въпроса “кога ще стигнем”. Тук въпросът е друг и той човърка съзнанието “какво, по дяволите, да подаря”.

Първите “спасителни” стъпки са обаждане към близък на празнуващия да проверим дали си има това или онова. Естествено, че го има. Втора спасителна стъпка е интернет проучване, което по-скоро не води до нищо, защото трябва мигновено действие. Следва драматично посещение на мол, от което просто боли главата, а решение няма. Защото той или тя, независимо с какво се занимава, независимо от финансовите възможности, наистина си има всичко, а подаръкът трябва да изненада, да зарадва, да усмихне, да бъде тема за разговор. Получаващият после да се похвали, да разкаже. Калъф за телефон, ваучер за поредна блузка или нов парфюм не носят никакво емоционално усещане. Е, ако случайно парфюмът е Bal d’Afrique, може и да донесе лека радост, както и позабравения, но произвеждан отново Helmut Lang, но туй то. Нищо повече.

Подаръкът трябва да усмихва, стана ясно, а това “усмихва” крие много пластове – да сбъдне желание. Да донесе е споделено щастие. Да бъде усетено от сетивата. Да е тема за разговор. Да е преживяване.

Преживяването може да бъде просто леко “щрак” встрани от познатото. Всички ходят в Гърция, но защо не подарите уикенд за двама, в който ще има водни биволи, коне и пикник в планината. Вечеря и цветя винаги са добра идея, но защо не подарите вечеря на яхта.

Имате време за нощувка, хубав хотел – ОК, но защо този хубав хотел да не е замък. Парти-излизане вечер? Нищо лошо, но защо това излизане да не е съчетано с професионален курс за коктейли за вас и вашите приятели. Гледате сериал за Хаваите със семейството си. Подарете им кулинарен курс по хавайска кухня. Дъщеря ви е мъничка, сладка и повтаря “мама”, “мама”, защо не й подарите уникална персонализирана кукла с вашата визия и излъчване. Обичате кафе – любимият ви ще се припомня всеки ден за вас, ако му подарите абонамент за кафе. Впрочем, възможностите са безкрайни.

Усещането да ви осени идея, после още една, е страхотно. Преживяването е и за двете страни – за вас, докато избирате и за този, за когото го правите. Всеки избран от вас подарък пристига в елегантна кутия, която може да поднесете още същата вечер.

Нещо повече – ако се окаже, че подарявате скок с парашут, а рожденикът, какъв е този рожденик, вече е скачал и с това, няма проблем – в срок от шест месеца той може да избере друго преживяване. Не е ли хубаво? Хубаво е. Повече на giftcometrue.com