Черният пуловер в неговите разновидности – с обло,V-образно деколте или поло яка – е като че ли дрехата предназначена за мъжете с кауза. Казано на шега,нокиното винаги облича емблематичните си екшън герои в черно. Удобен цвят,универсален цвят, отсъствие на цвят, както и да го наречем черното еуниверсален дрескод. Експертите твърдят, че различността на вариантите му е всянката, която може да бъде разпозната в светлинния спектър. Графитено черно,маслинено черно, опушено черно… Въпрос на прецизно възприятие.


Риза 44,99 лв; пуловер 54,99 лв; панталон 54,99 лв

В класическия си вид пуловерът с поло яка е от груба шотландска вълна, обемен и тежък като перфектенщит в екстремни условия. Моделът от памук е създаден специално за екипажите наморската флотилия. Като пропуснем спора дали появата му е станала в СевернаФранция или Ирландия и дали през 11-ти или 18-ти век, той отдавна е признат зачаст от основния мъжки гардероб.


Пуловер с висока яка 54,99 лв

Характерни са едрият фигурален релеф, плътната памучна нишка и ¾ ръкави. На другия полюс е пуловерът изработен от фино кашмирено трикоили мерино. Той е идеалният офис пуловер, в комбинация с риза и сако, или елегантнорешение само с Т-шърт (по-долув текста сте го изписали по този начин), палто или яке в градска среда.

В колекцията си есен/зима Modern Essentials Selected by David Beckhamза H&M, Дейвид Бекъм избира два моделатъмнипуловери – с обло деколте и с поло яка. Оригиналното решение е избора на едро плетенотрико с фабричен ефект на ръчно плетен. Свойствата на олекотената нишка (вълнас полиестер) прави пуловерите полифункционални в интериори и откритипространства. Немачкаеми са и се поддържат лесно.


Пуловер 54,99 лв; панталон 64,99 лв

Удобни са за пътуване и честа смяна. Съчетават се успешно с Т-шърт, яке и сако, или в елегантна класическа комбинация с риза ивратовръзка.Те са една от базите присъщи на всеки персонален гардероб,независимо от възрастта, професионалните ангажименти и начина на живот. Черенпуловер в съчетание с прав памучен панталон или джинси е спасяващото решение,ако се колебаеш как да излезеш навън.

Modern Essentials Selected by David Beckham е във всички магазини на H&M, както и онлайн от 29 септември 2016 г.

Фотография Павел Червенков/Стайлинг Мариета Ценова