ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

Защо да гласуваш за ГЕРБ

Досега ГЕРБ най-ефективно са консумирали най-голямата българска мечта – Европа, респективно европейския съюз, респективно европейските фондове. Чрез инфраструктура, транспорт, ремонти. Гарант са, че единственият верен път за България – ЕС, и членство в НАТО – ще бъде следван. Приоритет в програмата им е образованието.

Защо да не гласуваш за ГЕРБ

Спряха ключовите промени в съдебната реформа, респективно –  справедливостта, респективно – ограничаването на корупцията и свързанността между властите, респективно развитието.

Промените в инфраструктурата, транспорта, облика на градовете често се правят през пръсти. Пръсти, между които изпадат монети.

Парите от европейските проекти са раздавани основно по партийна линия.

 

БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Защо да гласуваш за БСП

БСП са единствената реална възможност да се отървеш от ГЕРБ.

Ако искаш да се развива взаимодействието на България с Русия, за сметка на това с ЕС.

Ако искаш в икономиката определящ фактор да е държавата, а не бизнеса.

Благодарен си им за 10%-ия данък.

Тяхната дългосрочна цел е “8 милиона българи и нито един на и под прага на бедността”.

 Защо да не гласуваш за БСП

Повечето досегашни управления с тяхно участие са провал. Фалирала държава при Виденов, спрени еврофондове при Станишев, официализиране на корупцията с гласуването за Пеевски като шеф на ДАНС и дупката КТБ при Орешарски.

Имаха 27 години да осъдят или поне да се разграничат от човеконенавистната тоталитарна машина на първообраза им – БКП, но не го направиха.

В листите има много ченгета от бившата Държавна сигурност на БКП – репресивния апарат на комунистическия режим унищожавал човешки съдби.

Тезите им “демокрацията ни отне много” и “да наложим вето върху санкциите срещу Русия” – са в разрез с европейската политика на България.

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ

Защо да гласуваш за Обединените патриоти

Изглеждат решени (пред камерите) да се опълчват на фанатизирания и агресивен съсед Ердоган.

Ако искаш да чуваш по-често гайди и да виждаш хора в носии.

Техни приоритети са: “Ограничаването на битовата престъпност по селата, увеличаване на минималната пенсия на 300 лева и възраждане на икономиката”.

Защо да не гласуваш за Обединени патриоти

Исторически погледнато – пътят между национализма и нацизма е кратък. Фанатизирането и агресията са и техни характерни черти. Справка – действията на Волен Сидеров. На техните инициативи могат да се видят знамена на Русия или пък портрети на Сталин. Лидерът им Каракачанов е бил доносник на репресивния апарат на комунистическия режим, чиито метастази развалят морала в обществените отношения и днес – ДС.

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ

Защо да гласуваш за ДПС

Майка ти работи за ДПС. Ти работиш за ДПС. Казваш се Ахмед Доган.

Отчиташ известната им заслуга за това в България да няма етнически конфликти досега, за разлика от тези в други балкански държави.

Защо да не гласуваш за ДПС

Защото разпределянето на порции през обръчи от фирми, политическите консултации за милионни хонорари, търговията с влияние чрез многотиражни медии, шантажа над опоненти чрез лостове във всички власти – не са политика, а корупция.

 

ВОЛЯ

Защо да гласуваш за Воля

Жадуваш евтин бензин и евтини лекарства.

Искаш бизнесмени във властта.

Приоритете от програмата им са законодателство срещу картели и монополи, задържане на младите хора в България, финансови стимули за раждаемостта.

Защо да не гласуваш за Воля

Партията е съставена от подчинени на лидера Марешки служители в неговите фирми и е изградена на базата на роднински връзки. Нещо като печално известните сицилиански фамилии.

В предаването Панорама по БНТ Марешки заяви, че партията му ще бъде първа политическа сила на изборите. Подобни заявления без връзка с реалността се определят с една дума – демагогия.

Понятието “бизнес партия” предпоставя лобизъм в частна полза, вместо политика в обществена полза.

 

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК И ГЛАС НАРОДЕН

Защо да гласуваш за Реформаторски блок и Глас народен

Ако одобряваш започнатите реформи в здравеопазване, образование, отбрана.

Ако подкрепяш идеята в бъдещо управление да присъстват дясно-центристки политически сили.

Едни от малкото, които си дават сметка, че “Председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 е шанс страната ни да повиши престижа и тежестта си сред нашите партньори”.

Защо да не гласуваш за Реформаторски блок и Глас народен

Ако не одобряваш започнатите реформи в здравеопазване, образование, отбрана.

Ако си недоволен от развитието, например на София Тех Парк и управлението му от чиновниците в министерството на икономиката оглавявано от Божидар Лукарски.

Ако не си ОК хора като Светльо Витков да са народни представители.

 

АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНИЕ И ДВИЖЕНИЕ 21

Защо да гласуваш за АБВ и Движение 21

Вярваш, че е възможна лява алтернатива на БСП, макар и с бивши нейни кадри.

В редиците им е истински учен, който знае как да гледа на бъдещето – футурологът д-р Мариана Тодорова.

Защо да не гласуваш за АБВ и Движение 21

Обявяват се за “модерни леви” без нито едно конкретно послание към гей хората. Или пък социално слабите, хората в неравностойно положение, майките и т.н.

В редиците им има истински представител на ДС – агент Гоце, Георги Първанов.

ДВИЖЕНИЕ ДА, БЪЛГАРИЯ

Защо да гласуваш за Движение Да, България

Борба с корупцията. Ясно и първостепенно послание, което би трябвало да е ясна и първостепенна иманентна функция на всички управляващи, но досега реално не е.

Лидерът им беше министър на правосъдието с главна задача – съдебна реформа. В момента, в който видя че тя е невъзможна – зае ценностната позиция да се оттегли, за да създаде нова политическа сила като алтернатива на статуквото.

Кандидатите им за народни представители в голямата си численост са нови лица в политиката, успешни в професиите си – юристи, социални предприемачи, хора на културата, IT специалисти.

Защо да не гласуваш за Движение Да, България

В ситуацията, в България политиката по презумпция би следвало да е свързана по-скоро с прагматизъм, а не с идеализъм.

Отказаха да се коалират с естествените си съюзници Нова република – в общо заявената кауза “борба с корупцията”, с което рязко намалиха шансовете си за влизане в парламента.

Имаха твърде малко време от появяването си до днес, за да бъдат разпознаваеми сред по-широк кръг народни маси и посланията им да достигнат до тях.

НОВА РЕПУБЛИКА

Защо да гласуваш за Нова република

Единствената формация с категорично заявен политически профил – десен, консервативен, православно-християнски.

Политическите биографии на техните кандидати включват реална парламентарна работа срещу корупцията в енергетиката, срещу злоупотребата на монополите, срещу недопустимото срастване на законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна власт.

Ивайло Нойзи Цветков. Бащата на списание егоист е едно от новите лица и един от новите умове в Нова република и в политиката.

Защо да не гласуваш за Нова република

Политическите ценности, които отстояват и политическата риторика, която използват не са релевантни на общото ниво на избирателите, съответно не достигат до масата, съответно обричат на елитарност Нова република.

“Християнски ценности” често са евфемизъм за хомофобия.

Категорично десен политически профил поставя под голямо условие възможността за припознаване на смисъла от заявяването на такива политики пред избирателите в държава като България, чиято средна класа вече 27-ма година е трудно обособим субект.

ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ

Защо да гласуваш за ДОСТ

Ако искаш политическо представителство в България да има партия, която да прокарва интересите на турската държава.

Защо да не гласуваш за ДОСТ

Ако не искаш политическо представителство в България да има партия, която да прокарва интересите на турската държава.

 

Вече имаш ЗА и ПРОТИВ. Сега избери и в неделя иди и гласувай ЗА!