Режисьорът Тод Филипс, американски режисьор, сценарист, продуцент и актьор, стои зад проекти като Голямото пътуване (Road Trip, 2000), Доброто старо време (Old School, 2003), Старски и Хъч (Starsky & Hutch, 2004), Трилогията Последният ергенски запой (The Hangover, 2009, 2011, and 2013), Път с предимство (Due Date, 2010), В голямата игра (War Dogs, 2016) и Борат, с който е номиниран за Оскар в категорията Най-добър адаптиран сценарий. В момента той работи по филм за историята на Жокер и сподели първата снимка на образa в основата на новия си проект, а именно добре познатия злодей от Батман. Главната роля във все още неозаглавената лента ще бъде изиграна от Хоакин Финикс.

На снимката с коментарен надпис “Артур” (името на главния герой ще е Артур Флек) виждаме героя в зелено сако и риза, с позната прическа и намек за изкривена усмивка. Все още липсват познатия грим и зелени кичури.

View this post on Instagram

Arthur.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

Самостоятелната продукция ще представи произхода и пътя на най-популярния враг на Батман, като описва трансформацията на Артур от нещастен комедиант до свиреп масов криминален катаклизъм. Филмът описва историята на човек, експлоатиран и пренебрегван от обществото, изследвайки не само твърдостта на един характер, но и мащаба на една предупредителна история. Филипс написва сценария с помощта на Скот Силвър, чието име се свързва с проекти като Боецът (The Fighter) и Часът на героите (The Finest Hours).

В продукцията на Warner Bros. взимат участие още Робърт Де Ниро, Фансис Конрой, Марк Марон и Зази Битс. Очаква се премиерата да бъде през октомври идната година. Интересна подробност е, че Алек Болдуин също е бил част от актьорския състав, в образа на бащата на Брус Уейн, но е напуснал. Коментарите му по случая са, че вече не работи по проекта “по причини свързани с програмата му” и tweet, че не е бил “нает да играе роля в Жокер на Тод Филипс, като някакво подобие на Доналд Тръмп. Няма как да стане.”

Томас Уейн, бащата на бъдещия Батман е филантроп и физик, описан в сценария на текущата продукция като комерсиален бизнесмен, много напомнящ образа на настоящия президент на САЩ от ’80 години на миналия век. В ролята на последния, често виждаме Алек Болдуин в шоуто на SNL, за която се радва на втора номинация за Emmy.