Привет. На днешния първи август у нас отбелязваме Деня на градинаря. Един добър повод да полееш и да плевиш, както и да се замислиш дали настроението в началото на седмицата ти не е на пресъхнал бодил. Като стана дума за поливане и поводи за радости, за които да се закачаме здраво като значка – днес по света празнуват Международния ден на бирата. Още третият президент на САЩ Томас Джеферсън е дал съвет как да се помириш със самия себе си, особено през летния август:

Бирата, ако се пие умерено, смекчава нрава, заздравява духа и подпомага здравето.

Животът наистина е в състояние да надвие всичко. Извода, към който клоним – да живееш всъщност е особено забавно.

Българче се роди на борда на Луфтханза! Полет LH543, 26 юли, 10.37 UTC, място на раждане 49° N, 21° W, на височина 11 800 м. се роди бебе – Николай!

Публикувахте от Любопитно в 28 юли 2017 г.

Затова и гледаме да се изплъзваме от онова мъчително недоволство, което ни ръчка в ребрата, когато му скимне.

А междувременно сметката за тока отново се пробва да хвърли копие и да закачи нещо от нас.

В стая, в която все още не живея, съм изразходвал електроенергия на стойност 0,00 лв. Обаче се оказа, че не съм платил в срок тези 0,00 лв. Сега дължа неустойка в размер на 0,09 лв… Яко!

Публикувахте от Димитър Панев в 31 юли 2017 г.

Лятото ни върти на центрофуга, но поне не ни иска неустойки. По всичко изглежда, че най-мъдрото решение, което взимаме тези дни, е да заемем хоризонтална позиция по въздух.

Цялата работа е в това като се загледаш към близкото бъдеще, да се видиш как кимаш утвърдително на сегашното ти аз.

Като говорим за поглед към съвсем близкото бъдеще – Антъни Скарамучи едва ли си е давал сметка, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще го уволни само 10 дни след назначаването му. Цялата тази схема с разкарването за по-малко от две седмици е добре позната на Кейт Хъдсън от една друга комедия. По всичко обаче личи, че тази също ще си заслужава втренчването в екрана.

Box office results are in! The #1 comedy in America!

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

Поглед към една друго съучастническо лице в шегите на гърба на Тръмп. В понеделник Джей Кей Роулинг отпразнува своя 52-ри рожден ден. Феновете се възползваха от празничния повод, като хвърлиха по един признателен поглед, за да й благодарят за магията, пробудила някой и друг мозък да повярва във вълшебства.

Във съвсем логичните вълшбества вярваме и ние, когато стане въпрос за наши хора. Стискаме палци на Ивет Лалова, която е в тържествена процедура за събиране на слънчеви лъчи и сили за предстоящото Световно първенство в Лондон. По щастливото й отражение в стъклото съдим, че шансовете ни са повече от обещаващи.

А лимоните през август ходят по блузите само за да се гмурнат малко по-късно в чашите. Резултатите са все същите – жарко слънце и добре препечени хора.

..отново на работа:)

A post shared by Lubo Kirov (@lubokirov) on

Sunset on the sand.

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields) on

Няколко идеи накъде да завъртиш волана, за да ти тръгне денят с приятното гъделичкащо усещане, че ще е по-прохладен от вчерашния.

#kittycat

A post shared by Orlin Pavlov (@orlinpavlov) on

Отклоняваме се малко, за да обърнем внимание на слънчевото кълбо, което ни помага да се ориентираме всеки ден в шантавия свят. Съвсем скоро ни предстои пълно слънчево затъмнение, което някои нарекоха с проглушителното Great American Eclipse. На 21 август пълната фаза ще започне в 19:48:36 ч. и ще завърши в 23:02:34 българско време. Луната застава между Слънцето и Земята и трите небесни тела полягват красиво на една линия, за да ги погледаш.

От двете ни страни се разстилат само цветни килими и усмихнати лица. Затова изпъваме крака и крачим смело. Честит август!

Килимените хора

Публикувахте от Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia в 30 юли 2017 г.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg