Един от любимите телефони в главните квартири на egoist.bg беше Bang & Olufsen Serenata. Търсенето из списъка с контакти наподобяваше това на iPod, т.е. на стар телефон с шайба.

Модата се завръща – изследователи от Dartmouth College, пише qz.com, разработват подобна система, която да се използва за по-лесно писане на съобщения на смартчасовник. Разбира се, ще бъде добавено и досадното Т9 – онази софтуерна “хрумка”, която предугажда коя дума искате да напишете и винаги изкарва извън нерви, но какво да се прави – прогрес и нови технологии. А и в този случая без нея е трудно.

Ксинг Донг Янг

На екрана на смартчасовника буквите са разположени по азбучен ред в кръг. Интересното в случая е, че според тази разработката, ползвателите движат китката си, за да може показалеца на екрана да избере съответната буква/дума. При малкия размер на екрана би било много трудно да се избере точната дума, затова изследователите разработват комплексен алгоритъм, който предугажда каква дума бихте използвали. Ще стане забавно, така ни се струва.

Да видим накъде ще отидат нещата. При непрекъснато растящия брой продадени часовници, възможността да отговаряш писмено на съобщения, които получаваш, ще бъде изключително добре приета.