Две години след смъртта на Джордж Майкъл гробът му все още няма плоча, а различни фондации, продължават да получават дарения от негово име, подпомагани в борбата за благородни каузи.

NSPCC Childline (Център за консултантски услуги към Националното дружество за превенция на жестокостта към деца във Великобритания) и Благотворителното дружество на Лос Анджелис за борбата със СПИН съобщиха, че за поредна година са получили щедри дарения от изпълнителя. Американският благотворителен проект Angel Food, които безплатно приготвят и доставят над 500 000 порции храна годишно на болни хора, също са били подкрепени от звездата. Последните споделят, че Джордж Майкъл е техен благодетел от 1993-та година. Директорът на фондацията Ричърд Ейуб казва, след смъртта му: Неговата тиха щедрост ни помага от година, на година и носи толкова много добро на хилядите хора, на които служим.

Тленните останки на музиканта, който почина на Коледа през 2016-та година, бяха положени в гробището Хайгейт (Highgate Cemetery), Северен Лондон през март 2017-та, до тези на майка му Лесли Панайоту. Мястото е маркирано със сив каменен кръст и бели цветя. Все още няма надгробна плоча с името на певеца и част от феновете му критикуват това, особено след като посмъртно станаха ясни традициите му в благотворителната дейност. Един почитател, дори определи липсата на надгробен мемориал като “позорно и неуважително”. Други пък, го приемат като символ на скромността, за сметка на емпатията му.

В Коледно съобщение на уебсайта му, най-верните фенове на певеца написаха:

Всички ние се опитахме да “платим занапред” тази година под формата на добрина и добри дела, подобно на много от вас, както знаем, с което се гордеем окуражени. 

Дори изправени пред разочарования, добрите хора дават всичко от себе си в този свят, в името на Йог и това е наистина насърчително.