Привет. Най-често смехът те спасява от едно почти сигурно откачане при така зададените житейски обстоятелства.

Колкото повече остарява човек, толкова по-добър вкус трябва да прояви, за да оцени живота. Трябва да стане изтънчен и артистичен.

Ерик-Еманюел Шмит

Истината е, че нищо не пречи да си намериш нещата такива, каквито са си били и едно време.

Противно на поговорките без дрехи ни посрещат на този свят, а без ум ни изпращат. Но истинският проблем е, че светлина …

Публикувахте от Luben Dilov в 28 март 2017 г.

В някои случаи е по-удачно да си поживееш малко с гъделичкащите въпроси пред перспективата да чуеш отговори, на които не се надяваш.

Човек докато е жив, все се учи. Днес разбрах, че задкулисието вече се казва "бек офис на властта"… 😉

Публикувахте от Асен Генов в 29 март 2017 г.

Сега, разбира се, Марешки ше свали бензина, но пък – тока скача. Деба този вечен кръговрат Добро-Зло.

Публикувахте от Radoslav Parushev в 29 март 2017 г.

Има ли опасност от емигрантска вълна от българи към България след Brexit

Публикувахте от Filip Nikolov в 29 март 2017 г.

А хората уж са еднакви, и все пак – многообразни. Не си сигурен на какви може да попаднеш.

ЛИГА НА РАЗКАЗВАЧИТЕседя сипия виносам съмкакто винагикогато съмизкарал самза виното сиа тикак синали така пи…

Публикувахте от Toma Markov в 29 март 2017 г.

Броени дни след като президентът на САЩ Доналд Тръмп успя да се качи в тир и да надуе клаксона на голямата машина като малко дете на рожден ден, заговорът между съдбата и иронията се задейства мигновено. Тръмп се видя принуден да позволи на фотографи да го заснемат седнал зад най-малкото бюро, което може да съществува. Училищната скамейка всъщност е най-добрата отправна точка, от която се устремява всеки, който иска да порасне голям и да стане президент.

Междувремнно няколко съвсем случайно преминаващи късметлии по лондонската жп гара имаха възможността да се насладят на безплатния мини концерт на десеткратния носител на наградата Грами Джон Леджънд. Усмихнатият американец пусна един туийт, колкото да отправи покана за предстоящото събитие, и се настани на завещаното пиано от Елтън Джон в чакалнята на гарата.

 

Малко след това пръстите на Леджънд не скриха, че се ориентираха веднага и засвириха познатите “All of Me“ и “Ordinary People”.

По всичко звучи, че вчера е бил Международният ден на пианото. А Елтън Джон преди време може би съвсем правилно предположи, че това пиано ще успее да открие неговия музикален наследник сред пътниците на лондонската железница.

Иначе по-високите винаги са облагодетелствани. Единствено те успяха да разберат какво точно се случва и кой е обектът на възхищение, който свири там долу.

Ръсел Кроул – бившият гладиатор доказа, че все още е в състояние да води битки. Този път оръжието е умелото чувство за хумор срещу критиката, насочена към физическата му форма. Едно най-учтиво гладиаторско кимване, за да знаят с кого си имат работа.

И все пак – никак не е зле да разполагаш с привърженици от твоята страна на ринга, които да те върнат в съзнание след всеки нокаут.

Дарлийн Кейтс, позната от ролята на майката от култовия филм от 90-те – Защо тъгува Гилбърт Грейп, си отиде от този свят, а нейният екранен син Арни Грейп (Лео ди Каприо) я провъзгласи за актрисата, изиграла най-добре ролята на негова майка. В хубавите филми май няма второстепенни роли.

Darlene was the best acting mom I ever had the privilege of working alongside. Her endearing personality and incredible…

Публикувахте от Leonardo DiCaprio в 28 март 2017 г.

За добро настроение в четвъртък срещу петък по традиция се влага малко захар и повече усмивки към наличното удоволствие.

On to my next adventure. Looking forward to my @Hugo_official trip.

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

Show business monsters.

A post shared by Billy Eichner (@billyeichner) on

Ако някой ти каже, че ти има доверие от Земята до Луната, това означава наистина много. 384, 400 км гарантират една винаги готова съучастническа физиономия насреща.

На Джулия Робърт, която е на 22 години, когато излиза филмът Хубава жена през 1990-а, също можеш да се довериш. Ако обърнеш внимание на героинята й Вивиан, e възможно да забележиш, че по време на филма тя почти никога не сяда на стол. Идеята на режисьора е да покаже, че хубавата, но недотам рафинирана жена, се чувства най-удобно, когато седи върху земята или на всякакви случайни места.

Julia Roberts

Публикувахте от Cinemania в 28 март 2017 г.

Поглед към изкуството – френският художник и скулптор Анри Матис съвсем ненадейно развил страхова невроза, че един ден ще ослепее. Затова решил да се научи да свири на цигулка, докато все още вижда. По този начин щял да бъде сигурен, че в случай на сбъдване на страха му, ще се прехранва като уличен музикант. Малко прагматичност никога не е излишна.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg