От време на време обичаме да излизаме навън, а дори да не го направим, е добре да знаем къде да се преструваме, че сме били. Ето няколкопредложения, които подбрахме, за да не си ровиш в поканите във фейсбук и дагубиш време, с което и без това не разполагаш.

Нова Генерация завинаги

“На сцената ще се качат Катя, Мишо, Мони и Крис, за да изпълнят едни отнай-популярните песни на Нова Генерация.” Това е чудесно, напомня ми на концерта на Queen в София, който ще сепроведе по някое време тази година и то без Фреди Меркюри, разбира се. Та, дветесъбития си приличат по това, че кралицата ще липсва. Винаги съм харесвал повечепоезията на Воев, отколкото бандата, но не се и съмнявам, че ще е фрашкано схора. Както и на Queen, нали, шоу мъст гоу он.

19 февруари, 20:00 | Клуб Joystation

Dorothy Takev || Live bandat B-side

Питам един приятел “Абе, каква е тая Дороти Такев?”Той вика – “Такева е.” Казвам му, че не e и в отговор той заковава  “Най-ги мразим такива, ама иначе е готина.” Вярвам му и даже след като я чухме, я харесахме, ама същата вечер смев Backyard, та ако някой отиде в Mixtape, да разкаже как е минало и… много поздрави на Дороти Тачър.

20 февруари, 21:30 | клуб*MIXTAPE 5*

Ez Rolling || Live

Ако Дороти Танджер не те грабва заради хипстърския й псевдоним (например), можеш да дойдеш при нас в Backyard. Същата вечер там ще се съберат бутикови сладурани, за дазарадват всеки,който се осмели да се мушне в двора зад Билкова.Trombobby, Xonic от Camp Sessions и LiliaGeleva ще къдрят хората с прави коси и щеизправят къдравите, благодарение на вроденото им чувство за пиене на шотоведо сутринта, с музикални инструменти под ръка и известно количество талант (койтое всичко, братя). Пожелаваме ти да не го изпускаш, ‘щото после някой ще тиразправя и ще те е яд, както когато заспиваше точно преди кеча. Специаленпоздрав с Lilia Geleva, после ще ми благодариш.

20 февруари, 22:00| Backyardv2.0

Wardruna& Smallman

Това ще е най-якото събитие този месец, но имай предвид, че сме такаентусиазирани главно заради подгряващата банда. Българи са и могат да скрият Tool в малкото сиджобче… в случай, че си имат такова. Вероятно и норвежците стават, може иотгоре, но няма да ти ги препоръчваме, тъй като нямаме представа “как самятат”. Все пак рискът си заслужава. Изобщо, когато видиш някъде името Smallman, изобщо не се колебай. Великите банди трябва да се слушатна живо докато са живи. За всеки посетител, който си носи гайда на концерта, ще има безплатни пуканки и ще бъде отпращан да сеприбира вкъщи.

25 февруари, 20:00  |зала 3, НДК

SpensLive Band ||Special Guests: Beloslava, Di4o & Goodslav

Това събитие предизвиква смесени чувства. Накратко, Спенс съкс, Белослава ебог, другите двама са симпатяги, а какво правят заедно, един Господ знае (демекБелослава). Аз лично не бих си го причинил, защото очевидно, главната част отзабавлението ще е безумно скучният речетатив на Спенс, с който дори Alex P се справя по-добре, а и точно тази вечер мислех да си поръчам пица. Нищочудно и да не е непоносимо, ако нямаш никъв музикален вкусили пък ти е носталгично и искаш още веднъж да израпираш “Обичам да пуша, по малко да пия…”. Факт е, че мина време, откакто беше хит, но все пак – приятноизкарване.

27 февруари, 23:00| Sofia Live Club

FoltinLive || PromoNew Album

Ако на 4 март ти се слуша музика, но не си носиш слушалките, влез в SLC и чуй едни момчета от съседна Македония. Foltin ще представят осмия си албум, аз съм им слушал пет парчета,но ми казаха, че не е добра идея да се пропускат на живо. Като питам каквовсъщност свири тази банда, всички ми отговарят различни работи,което само може да ме радва. Ако си ги изпуснал на Exit,Sziget или предните пъти унас, провери какво ще изсвирят този път. Ще ги помоля за „македонскодевойче“ –  поздрав за празната маса, накоято стоя сам. Ако я чуеш, поздравявам и теб. „МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРИЯ“ –Ooo, я, STFU.

4 март, 23:00 | SofiaLive Club

Metropolis 20 pres. Heroes Total || Sam Paganini, Alan Fitzpatrick, Metropolis DJ’s

Никога не съм разбирал електронната музика, освен в някои нейни особенипроявления, като оня албум на Korn със Skrillex, Prodigy и още няколко единични попадения. Татова, което очаквам от това събитие, е да размърда малко наркопазара и дасъбере милионите си почитатели да се изпотят заедно, за да се полюбуват на цикъла с широкоотворени зеници. Изобщо не знам кои са диджеите, което може само да ви накарада пратите гневно писмо до егоист сизискване за музикално компетентен коментатор на партита и събития. А може и даизчакаме заедно Rolling Stone да се върне в България.Междувременно, внимавай с дозата, пий вода и приятно изкарване. Знам, че bpm-ът е вашият бог, дано тамоткриеш своя пророк.

5 март, 22:00 | зала 4, Интер Експо Център

Alarma Pun(k) Jazz

Липсата на просветеност ни прати във фейсбук събитието илинковете към бандите. Прекарахме си много добре с две от тях, подсетиха ни задруги групи, пушихме, пак стигнахме до Toolи в крайна сметка преценихме, че презпървияден там ще си изкараме много добре,а презвтория ще си прекараме много добре някъде другаде. Нашата преценка не бива да ти влияе повече отхомеопатично лекарство, тъй като и ние като него само се правим, че работим иси разбираме от работата. Пънк и джаз почти няма да чуеш, нонека не задълбаваме в дребнавости,защото това, което ще, си става отвсякъде.

5 – 6 март, съответно 21:00 и 22:00 | клуб *MIXTAPE5*

PanicanWhyasker || Live

Ако са във форма, това събитие ще е пълна лудница. Съвсем скоро прочетох, чеНуфри има нова банда, присетих се за епичния му проект от някога, преди и ето на, оказах се стар, аПаникануайаскър (бандата с най-яко име на света още преди всички групи да сеправят на интересни с имената си), се оказаха класици, които ще късат главици вкласическия за София бален салон – Строежа. Носеи слънчеви очила по никое време и не се паникьосвай.

9март, 22:00 |клуб Stroeja

Ruth Koleva || One Night Only

Рут е готина, като не и четеш фейсбук публикациите. И след това предупреждениеняма какво да ни спре да отидем и да ни покаже как се пее, ‘щото й е лесно, а оттова няма по-приятно за слушане. Нямаме представа ще представя ли нови тракове,ще извади ли Стефан Вълдобрев от ръкава си или ще се върне към корените си идругарите и от Illmate (славни времена) ще й помогнат с микрофоните. Ще видим,евентуално.

11 март,23:00 | Sofia Live Club


Бел. ред.: Стефан Икога отказа да пише за концерта на половината от 5nizza -Sunsay. Оправда се с “прекомерна липса на интерес” и някъде там вмъкна, че не му плащаме достатъчно, за да го направи. Все пак, ако харесваш регето, Русия и половинчати работи, можеш днес (18 февруари) и около 21:00 да минеш през Терминал 1. Това е два дни преди втория рожден ден на клуба – не забравяй да дадеш големи бакшиши на барманите, ‘щото са много готини.