Привет. На днешната дата през 1862 г. Конгресът на САЩ премахва робството. Пак на същото място на този ден, но през 1912 г., е приет със закон 8-часовият работен ден. В духа на понеделника запретваме ръкави и се сещаме, че днес сме по-добре от вчера и още по-най-добре от онзи ден. А в точния вкус и думите на Оскар Уайлд сме напълно сигурни в началото на седмицата:

Интелигентният егоизъм се състои в това да се стремиш другите да се чувстват много по-добре. За да можеш по този начин и ти да се чувстваш малко по-добре.

А всички тайничко все така се надяваме да си отвоюваме безсмъртие в главата на някого.

Господи, само сравнително напредналата ми възраст и темерутският ми нрав са ме спасили от Despacito. Бяха, исках да кажа..

Публикувахте от Dragomir Simeonov в 18 юни 2017 г.

Покрай безполезните знания незабелязано се шмугват и големите открития. Генералната истина трябва да я търсим някъде между дозировката за кускус и рекламите за бира.

Колкото до годините – посрещаме ги с очакването, че ще ставаме все по-приветливи.

Поглеждаме с присвити очи и питаме отново същите въпроси. Този път личната анкета има за цел да събере малко по-ефектни отговори.

Като заговорхме за ефектност – звездата от Междузвездни войни Марк Хамил започна да тъгува за себе си, след като разбра от фалшив профил, че си е отишъл от този свят. Актьорът умело се възползва от случая, за да каже някоя и друга добра дума за себе си.

Това далеч не е първият път, в който изпращат Хамил на посещение в отвъдното. Желанието на актьора е просто да не му дават излишен зор.

А феновете оцениха подобаващото чувството му за хумор. Намигване в стил – ще поживеем, ще видим.

Подаваме ти идеалният пример, който да последваш, след като се пенсионираш. Майкъл Фелпс може да е горд собственик на 23 златни олимпийски медала и да е счупил 39 световни рекорда, но сега си е вдигнал летвата, както подобава за един пенсиониран герой плувец. Фелпс предстои да се състезава срещу най-бързия хищник под вода – акулата. За протокола – средностатистическата акула плува 10 пъти по-бързо от човека. Фелпс пък вярва в добрия късмет.

Play time with booms in his new teepee ! Thanks @mamaphelpsh20

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00) on

Get ready—the Shark Week schedule has been officially announced.

Публикувахте от Shark Week в 16 юни 2017 г.

В късмета вярва и актьорът Марк Уолбърг, който засне малко по-разчупен ренесанс на песента “Wannabe” на Спайс Гърлс. Чарът на златните хитове по правило никога не фалира. Тактичен намек, че на групата й е писано да се събере отново.

По случай вчерашния ден на бащата в САЩ тези, които се припознаха като късметлии, извадиха послание в израз на признателност от задния си джоб.

Happy Fathers Dad… Along with my mum the support they gave me helped me achieve my dream .. Thanks Dad x

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Happy Father's Day, Dad. You were always so hard to shop for.

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on

One more from my wedding day — with my dad! Happy Father's Day!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

happy fathers day dad!!!! i love you padre!!!! love, junior. @fergusoncrest #axljack

A post shared by Fergie (@fergie) on

I am my father's son. 🤓 #HappyFathersDay

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) on

leading into to #dad day 🙌🏻❤️👊🏻

A post shared by Orlando Bloom (@orlandobloom) on

Kids, I have news …

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

С точните послания и добрия бизнес нюх могат да се похвалят и от Долче и Габана. Противници на американския президент Доналд Тръмп призоваха за бойкот срещу модната марка, след като първата дама Мелания демонстрира, че им е фен. От Долче и Габана не се засегнаха особено – пуснаха тениска с хаштаг BOYCOTT DOLCE&GABBANA, придружен с червено сърце. На италианците не им пука за политиката, най-вече за американската – весело припомня Стефано Габана.

Фактите сочат, че напразно се гневим и всъщност въобще нямаме реална причина да сме задължително злонамерени.

Публикувахте от Още Нещо в 16 юни 2017 г.

Иначе първите глътки от живота доказно винаги са били най-сладки. Пабло Пикасо прави първата си изложба на 13 години – в задната стая на магазин за чадъри. Детски поглед към света, който предсказва едно красиво бъдеще.

А животът по принцип вещае най-вече приятни последствия. Весел понеделник!

Водни скици

Публикувахте от Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia в 18 юни 2017 г.

General 👲Emperor👲 I am sorry 👲

A post shared by Valeri Bojinov Official (@valeribojinov86) on

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg