Бунт за женско равноправие?! Тези няколко думи представляват особена комбинация. Така де, днес единствените публични демонстрации, които може да видите, са от псуващи пред цветарските магазини мъже, на които не им се вярва, че цената на розата се вдига по-бързо от тази на горивата. За сметка на цялата истерия навън обаче, ние освен, че сме купили лалета за мама, сме се погрижили и да не скучаете, като ви показваме едни не толкова заслужили дами.

Долните вечни Еви разказват играта на де що има принципи, морал, живот и мъже по целокупната земя, а историята ги помни като палави и минимум лоши. Белезниците им отиват повече от пране на пелени, разнасяне на биберони и букети, а самата истина е, че дори и никой да не се сети за тях днес, на тези дами изобщо не им дреме. Те са си взели всичко от живота и не им е нужен ден, за да си напомнят това. Плащаме ви гаранцията и ви пишем статия, момичета – знаем, че цветята хич не ги харесвате…

Садо-мазото си има кралица. И то каква

Име: Бети Пейдж

Специалност: актриса в черно-бели „специални“ филми, модел на еротична фотография, pin-up снимки със садомазохистични мотиви, Playmate за месец януари, 1955г.

Прозвища: Miss Pin-up Girl of the World, The Queen of Curves, The Dark Angel

Супер сила: Както казваше един приятел от Кокаляне, всичко след Бети иска да е Бети или минимум нейно копие. Това Дита Фон Тийз, Ума Търман в Pulp Fiction, порно актриси, Цеца Величкович – всички те са следствие на неустоимия сексапил на госпожица Пейдж. Тя се ражда в Нешвил и не може да се похвали с щастливо детство, тъй като баща й систематично я изнасилва. Оттогава Пейдж решава да си го върне на всеки х*й нещастен, раждан някога. Започва да се снима в еротични филми, става модел за силни садо-мазо фотографии, които по онова време се харчат като топъл хляб. Повечето момичета в това поприще успяват да се задържат на върха максимум по няколко месеца, но Пейдж си извоюва мястото на легенда.

По времето, когато Бети е топ pin-up момичето на Ню Йорк, тя подписва договор за фотосесия във вече затворения парк за диви животни Африка САЩ в Боца Ратън, Флорида. Сесията е кръстена Jungle Bettie и неминуемо се превръща в тотален хит. В нея Пейдж е така да се каже, само по гепарди, а снимките обикалят света. Говори се, че инцидент, при който млад мъж умира по време на сексуална игра „господар и роб“ е причина за край на кариерата й. Според слуховете мъжът е бил вдъхновен от снимки на Пейдж. Разпространяването на въпросните снимки и негативи е обявено за противозаконно. След отключила се шизофрения и други проблеми, застигнали Пейдж на заветната възраст от 85 г., кралицата на еротиката си отива от този свят. Но тя остава в историята като жената, превърнала красотата си в оръжие, с което никой не може да стреля. То само се гледа, с латексов костюм и камшик в ръка.

На френски и нищо друго

Име: Сидони-Габриел Колет

Специалност: писателка и пърформар артист

Прозвище: Колет

Супер сила: Най-общо казано, тя е най-систематичният и упорит разрушител на морала, при това във време, когато това е, меко казано – смело. Пристрастена е към темите за женската сексуалност и смело критикува стереотипите за ролята на жената, наложени от този лош, лош мъжки свят. Автор е на над 50 книги със силна автобиографична нотка, а връзките й с личности и от двата пола хвърлят по онова време в шок цялата френска интелигенция. Омъжвала се е поне три пъти, като това включва и брак със сина на втория й съпруг – хуната прелъстява невинното момченце, докато е женена за баща му. Българската Софи Маринова на семейните отношения по професия, преди писането била танцьорка, а в свободното си време пишела книги за живота на шоу-гърлите и куртизанките от Мулен руж.

За финал, през 1948 г. е номинирана за Нобелова награда за литература, което окончателно оставя моралистите с отворена уста. Непослушна и добра с перото – по онова време това е непростимо.

Абдикации с поглед

Име: Уолис Симпсън

Специалност: херцогиня

Прозвище: агент на вражеските сили, предателката на короната

Супер сила: Уолис Симпсън слага началото на черния списък с най-мразените жени на английското кралско семейство. Както се сещате, по-късно лейди Даяна я измества, но преди това херцогиня Уолис прави нещо, което не могат да й простят нито Кралицата, нито британските поданици. Тя съвсем невинно и неволно кара уиндзорския херцог или Едуард VIII да абдикира от трона, за да се отдаде на любимата си. Нечуваният скандал обикаля света, а Едуард заявява, че щом никой от семейството му и Обединеното Кралство не харесва два пъти женената и разведена Симпсън, той им казва „fuck off“ и отива да си гледа кефа с нея.

Британските специални служби заявяват, че Уолис им е твърде съмнителна, а Едуард VIII и любимата му изобщо не се трогват и се отправят на приятна екскурзия до Далмация и България. Тук са посрещнати любезно от Цар Борис III, който им казва да не го мислят много – в крайна сметка, щом се харесват младите, да се вземат.

На живот и смърт

Име: Бел Гъннес

Специалност: убиец по сърце

Прозвище: унищожителката

Супер сила: Ако при серийните убийци се печелеше Оскар, то госпожица Бел със сигурност щеше да грабне статуетката и за разлика от Лео, нямаше да се опре на нито една мечка за тази цел. Родената през 1859 г. мис Гъннес е висока 1.83 и тежи 91 кг., а упражненията й в серийно изтребване на всичко живо около нея са наистина впечатляващи.

Схемата е стара колкото света, а Бел не просто решава, че ще живее по лесния начин, ами вкарва и малко цвят в сухата игра на застраховки и печалби. Тя убива всеки, когото сметне за добра сделка и прибира застрахователните полици. Бройката на хората намерили края си благодарение на нея варира между 20 и 100 човека, като общо взето е елиминирала всеки, когото познава – съпрузи, гаджета, деца и техните деца. Нейната любов наистина можем да наречем убийствено пряма.

Дълбоко гърло – световна слава!

Име: Линда Ловлейс

Специалност: порно актриса

Прозвище: Мис дълбоко гърло

Супер сила: Не може в нашия „лош списък“ за днешния ден да не отдадем заслуженото на иконата в бизнеса. Линда Борман, както е истинското име на госпожица Ловлейс, твърди, че била насила тласната в порноиндустрията от садистичния си съпруг, но явно решава да му го върне – става най-добрата в жанра евър. Заглавието на най-известния й филм Дълбокото гърло се превръща в прозвище на тайния източник, снабдявал с информация журналистите от Уошингтънпоуст, разкрили аферата Уотъргейт, а самият филм за една нощ буквално става световен хит. Линда завинаги се запечатва в съзнанието на хиляди мъже с ролите си в над 1972 хардкор порно филма, а историята винаги ще я помни. Тя е добро момиче с дълбоко гърло.

Ана или Анастасия – на кого му пука

Име: Анна Андерсън

Специалност: измамница със синя кръв

Прозвище: княгиня Анастасия

Супер сила: Няма как да не завършим с нещо по руски грандиозно и също толкова приказно. Когато разстрелват царската династия Романови през 1917 година, малко и голямо се избива да се представи за дъщерята на последния руски император Николай II – княгиня Анастасия, но истината е, че само една успява. Неповторимата с лъжите Анна Андерсън държи света в напрежение почти 7 десетилетия, а лъжите й започват след един неуспешен опит за самоубийство.

В нощта на 17 февруари 1920 година в студените води на Берлинския канал полицай спасява млада жена, която прави неуспешен опит да сложи край на живота си. В болницата въпросната дама започва да обяснява, че именно тя е оцелялата след разстрела малка княгиня. Историята й обаче звучи толкова достоверно, че в очите на романтичните руснаци, тя е последната възможност Русия да запази частичка от своята монархия. Анна твърди, че се събужда в дома на полския офицер Чайковски, който изнасяйки телата на семейството й, забелязал, че момичето диша и решава да я спаси. Чайковски не е открит, за да потвърди, но въпреки всичко, Европа обръща внимание на „Възкръсналата дъщеря на Николай II” и така в продължение на почти 70 години, когато малката Анастасия решава да напусне този свят.

След смъртта й, когато науката напредва достатъчно, за да бъдат направени ДНК тестове, всъщност се разбира, че госпожата, живяла цял живот под чужди имена, реално е част от семейството на обикновени немски работници, а истинското й име е Франциска Шанцковска. Русия обаче вярва на лъжи и до днес, някои все още смятат, че всичко е дело на тайните служби и Анна действително е мистичната Анастасия.

Ние пък действително ви казваме да се забавлявате днес. Лоши или добри – жените са си жени, но все пак гледайте да не се забърквате в неприятности, дами. Честит осми март! Бъдете послушни, да не се пляскаме после.