Парламентът очаквано отхвърли оставката на Делян Добрев, който пък я подаде със сълзи на очи заради Кумгейт.

Ако се чудите какво е КУМГЕЙТ– това е добре позната практика в повечето общини в клетата татковина. Или иначе казано – местни дерибе… ъъъ … депутати назначават братовчеди, стринки, лелинчовци, вуйни, бойни ученически другари, стари любови и всякакви други близки до сърцето им люде.

Та, така – депутатите от ГЕРБ и т.нар патриоти отхвърлиха подадената от самия Добрев оставка. И някак си го задължиха да ходи на работа. Клета история – той не ще да е народен представител, те му викат – няма как да не си! Ще си, щото ако създадеш такъв прецедент, че заради такова нещо, видите ли, някой може да изгърми, кой ли ще е следващия.

Ако погледнем ситуацията от друг ъгъл – това е все едно да напускате работа, а в офиса да ви вземат за заложник.

Кумгейт прерасна в затворническа криза.

Всички обичат Делян, възкликна депутатка от ДПС. И добре, че не спомена фамилията.

Защото ако в общината в Хасково няма достатъчно на брой постове за близките на Добрев, то един друг Делян – Пеевски, няма толкова роднини, че да попълни целия си бизнес. Ей затова пуска гювеч и на ДПС, и на БСП, и на ГЕРБ.

От тая сага с Хасково излиза още, че санирането е по-ценно от 4 тона суджук.

И други неща излизат, но те предимно изглеждат свързани с влизане (на пари в каси).

Разбрахме още, че на Бойко Борисов дъщеря му плаче, щото няма какво да работи, а сестря му кълне Москов. Впрочем, не само тя…

И други познания придобихме – жената на финансовия министър е кисела и си седи у тях. Той вероятно затова се тешеше в компанията на Делян (Пеевски) – сещате се, онази снимка.

И още: Антон Тодоров бил като мумията. Завръщал се. Нищо, че по-скоро прилича на маската – гледаш го и се скъсваш от смях.

Впрочем, разбрахме и колко разследваща журналистка е Елена Йончева. Не за друго, но партията й твърди, че тя разобличила въпросния гейт. Дори само google search показва, че всички факти от “разследването” на госпожата още март месец са издирени и наистина разследвани от две медии. Браво, добре преписва, разследвания.

Но те като цяло социалистите добре се справят с преписването. Ей на – изцяло са копи-пейстнали философията на антикорупционния закон от ГЕРБ, само са променили частта с назначаването на ръководството.

И това е с цел – доколкото познаваме и старата, и новата им политическа история, не биха имали нищо против да са на мястото на Добрев. И да се захванат с лелите и стринките, братовчедките и съучениците, които да назначат на приятни постове. Така де, важно е кой ще я разследва тая корупция.

И да – всички обичат Делян.
И Борисов.
И Нинова.
И Карадайъ.
И Валери Симеонов.

Аз ше си сипа…