Колекцията за есен/зима Modern Essentials Selected by David Beckham за H&M е оптимална селекция от дрехи и аксесоари обслужващи динамичен живот вурбанистична среда. С респект към традициите на английския фамилен гардероб ивидимо влияние от спортната му кариера, Бекъм предпочита да направи нова интерпретация на класическитебази. Олекотява конструкциите, спестява някои детайли, включва в изработкататъкани, обслужващи функционалността на дрехата, които запазвайки силуета яправят удобна за носене в различни части на деня.

Пуловер 54,99 лв; панталон 74,99 лв 

Оригиналното решение на традиционната светлосиня риза с малка английска якае избора на материя – кардиран памук. Това осигурява комфорт за тялото презцелия ден в един офис или при дълга разходка в парка.

Еднакво добре се съчетава с други части от колекцията – вълнено сако,класически пуловер, с бомбър – яке и палто 7/8. Стандартният сив еднореденкостюм, е изработен от лека обемна вълна с полиестер. Сакото е с меки форми иперфектно описва тялото, без да създава допълнителен обем.

Сако 89,99 лв; деним 64,99 лв

Моделът на панталона е интересно решение предвид функционалното удобство.Той е реплика на джогинг панталона, създаден през 20-те години на XX-век от Le coq Sportif.Има ниска талия, дълбоки джобове, което позволява да се неглижира един офиссилует. Ризата може да се носи отвън с напластяване на пуловер, сако и яке. Панталонитев колекцията са подчинени на това оригинално решение, повлияно от спорта в градскасреда. Джинсите от черен денимса перфектни за силуета на хипстър, но могат дасе настанят удобно и в гардероба на фен на хип-хоп културата.


Modern Essentials Selected by David Beckham е във всички магазини на H&M, както и онлайн от 29 септември 2016 г.

Фотография Павел Червенков/ Стайлинг Мариета Ценова