От 1 март до 10 март и през ден ще публикуваме по един портрет на известен актьор, режисьор и изобщо – свързана с кинотоличност, чиетo име трябва да познаеш. Вярно предположилите, оставили отговораси като коментар под статията, ще участват в жребий. Наградата е двойна поканаза филм от програмата на София Филм Фест, в който е замесена и въпроснатазабулена в мистерия личност.

Отговорът в миналата ни игра е Кейт Бланшет, а жребият определи на филма Каръл да отиде: Milena Popova (припомнете си как я представихме тук)

Продължаваме с:

Казва, че ако не беше актьор, щеше да стане каубой. На нас би ни изглеждал странно в подобно амплоа – носи онова леко хладно британско обаяние, по което момичетата обикновено сипрехапват езика. Очите му са сини, лицето му – апотеоз на британеца, а акцентът – напълно неустоим. Не е от лошитемомчета, макар от време на време да играе такъв. В действителността той е от новото поколение артисти отОстрова – онези с елитното образование и успешните изяви – както на театралната сцена, така ив холивудските блокбъстъри. Небрежно завършва престижния колеж Итън, после университета в Кеймбридж иза капак – Кралската академия подраматично изкуство. Роден е в Лондон на 9 февруари 1981 г., а според анкета на сп. Емпайър е вторият по сексапил британскиактьор. Номиниран е два пъти за наградата Laurence Olivier и веднъж я печели – в категорията за най-добър театрален дебют.

Той е любимец на феновете на комикси – изигра злия брат на онзи с гръмотевичния чук в екранизация по Марвел, после продължи серията с отрицателните герои в една „отмъстителна“ лента, за да се върне след това в света на рисуваните герои. Това обаче далеч не изчерпва актьорския му потенциал и той го знае. Ако оставим настрана блокбъстърите, една от най-любимите ни негови роли е под режисурата на Джим Джармуш, където спомогна да се представи една друга гледна точка върху любовта и… вампирската тема в киното, но не беше лош и в образа на друг голям, но този път – писател и под ръководството на Уди Алън. Е, там героят му беше по-скоро второстепенен, но какво от това? Освен всичко, господин „британскапрецизност“ е състрадателен и участва в множество благотворителни кампании, апрез 2013 пътува до Гвинея с UNICEF, за да повиши информираността относно проблемите свързани с гладаи недохранването в тази част на света.

Негова е фразата: „Всички имаме два живота. Вторият започва,когато осъзнаеш, че имаш само един“ и ние кимаме послушно. Освен мъдрости, споделя, че когатосе напие, рецитира Шекспир – класика, напълно сме съгласни с вас.

Кой е той?

Жребият определи на филма Хенк Уилямс: И видях светлината от програмата на София Филм Фест да отиде Sylvia Bogdanova. Честито.

За всички останали сме подготвили нова загадка (кликнете тук)