Когато два легендарни бранда със споделени идеали се съберат, резултатът винаги е завладяващ. Тази година, френската модна къща Balmain и шотландското уиски Chivas Regal, създадоха колаборацията, от която всички ценители на качеството и премиум изживяванията имат нужда – неповторима комбинация от първокласни мода и уиски. В точния бленд.

Крайният продукт от партньорството е повече от впечатляващ – ексклузивна колекция от два вида бутилки на Chivas с дизайн и опаковка, създадени от творческият директор на Balmain – Оливие Рустейн. Една наистина бляскава комбинация, галеща сетивата на всеки ценител на лукса.

„И Balmain, и Chivas са марки с богат опит и традиции, които се открояват в своята област, поради споделена решимост да съчетаят луксозното наследство и прецизните занаятчийски умения с напълно модерен възглед, който отразява начина, по който искаме да живеем днес. Ето защо сме включили отличителните детайли, типични за стила на Balmain в опаковката и уникалния дизайн на бутилката. Ние наистина искаме тази връзка да бъде ясна от самото начало.“, споделя творческият директор на френската модна къща.

Оливие Рустейн, credit: Франческа Белтран

Колекцията включва две бутилки с емблематични детайли за стила на Balmain, изобразени под формата на вериги и колани, а френския дух се усеща в уискито на Chivas Regal още от производството. Това, което дава на 15-годишното уиски на бранда, разпознаваемия му вкус, е фактът, че е завършено в бъчви с коняк, съчетавайки вековните културни традиции в производството, с иновативния поглед на компанията.

Оливие Рустейн, credit: Франческа Белтран

„След като научих от експертите защо точно Chivas XV е толкова деликатно и изискано 15-годишно уиски, целта ми беше да се уверя, че дизайнът отразява нещо рядко, нещо с голяма стойност. Когато цените нещо, това означава, че си струва да го защитите, нали? И така, това припомни един много популярен мотив от ревютата на Balmain – привличащите вниманието и сложно оформените златни вериги. За да създадем визията на това сътрудничество, преработихме тази емблематична верига и я превърнахме в бронята на характерния шотландски вкус, който определено си заслужава да бъде защитен.“, разказва Оливие Рустейн за процеса по създаването на двете визии.

Първата серия от колекцията – Chivas XV Balmain Gold Edition, беше официално лансирана през октомври. Втората колекция, която съживява разпознаваемият силует на Balmain върху опаковката на Chivas XV, вече е налична на пазара от края на ноември и може да бъде открита в повече търговски обекти и на по-достъпна цена. Перфектният бленд от мода и уиски е подходящ празничен подарък, който носи колекционерска стойност и със сигурност няма да остави безучастни всички ценители на съвършенството.

Повече информация за лимитираната серия може да откриете на официалния сайт на Chivas Regal България.

Винаги консумирайте отговорно и с мярка.