Поколението У или родените през 80’те и 90’те години на миналия век са все по-утвърдени противници на обвързването според ново проучване. Tinder съвместно с консултантската фирма Morar HPI запитаха 1000 необвързани милениали на възраст между 19 и 25 години и се оказа, че 72% от тях предпочитат да не сменят статуса си. Представители на приложението за запознанства (Tinder) твърдят, че това им дава повече чувство за независимост, свобода за приключенски начинания и контрол над собствения си път, ползи отвъд тези на романтичния живот с друг.

Около 39% от участниците в запитването вярват, че евентуална връзка ще доскучае рано или късно. 61% от жените и 46% от мъжете пък, имат притеснения, че обвързването в даден момент от живота би могло да се окаже подтикнато от грешна причина. Превес в приоритетите при милениалите взимат работата и образованието, като 45% предпочитат да се фокусират над кариерата си, а 41% над по-добрата квалификация.

Според друго проучване от септември тази година, в САЩ разводите са спаднали с 18% между 2008 и 2016-та година, заради тенденцията хората да се бракосъчетават на по-осъзнат етап от живота си или по-напреднала възраст.

„Наблюдаваме хора да стъпват в брачен съюз на значително по-късен етап от живота си, вече завършили колеж. При тях е по-малко вероятно да са вече разведени или с деца, два рискови фактора за разтрогване на следващ брак.“, твърди проф. Филип Коен от Университета в Мериленд, който е и съавтор на проучването.