Някои казват, че парите купуват щастие, други вярват в силата на позитивното мислене. Оказва се,че съществува доста по-евтин и по-лесен начин, за да сложиш усмивка на лицетоси. Според ново проучване, отговорът се крие в яденето на жълти храни, пише Esquire. Изследването на The Happy Egg Company открива, чев жълтите храни има значителни нива на хормони на щастието, защото свързваме цвета с радостното чувство, съобщава Metro. Психолозите предполагат, че нашатаположителна връзка със слънчевата багра започва от най-ранна възраст. Също така жълтото стимулиралявата (аналитична) страна на мозъка, което ни насърчава да го възприемем катотопло и забавно усещане в спектъра от нюанси.

Проучването измерва реакциите на 1000 души, коитоотговарят на въпроси за цветните храни и щастието, и в последствие установява,че 70 процента от тях свързват жълтите храни с веселото чувство. Шейсет и един процента от запитаните определят омлета за топ „щастлива“ храна, последвано от макарони със сирене. Банани, палачинки и яйцана очи също са класирани впървата петица. Невропсихологът д-р ДейвидЛюис казва, че е изненадан отпреобладаващият отговор нацвета. „Има много изследвания, които показват как цветът може да повлияе на нашите емоции, нобяхме изненадани да открием,че толкова много жълти храни предизвикват такива силни положителни емоции и стимулират вкусовитерецептори,“ обясни той. „Изследването показва, че 30 процента повече хорасвързват жълтото с щастие,отколкото другите цветове. 62процента от нас искат да виждатповече от този цвят в свояхладилник.“ 

Що се отнася дохрани, които се предполага, че ни карат да се чувстваме тъжни – стой настрана от досадните боровинки.