egoist.bg/short_news
Новините в няколко реда

News Shots

 • преди 9 часа

  Пътна полиция ще опита отново да премахне обозначителния знак пред камерите, каза началникът на КАТ комисар Бойко Рановски. Знакът затруднявал работата на служителите и ще се настоява той да отпадне поне пред мобилните камери. „За стационарните не е проблем да бъдат сигнализирани и да се знаят местата, но за мобилния контрол, за да може да сме по-реални, знакът ни затруднява“, обясни Рановски. Няма да се плашите от нищо. Е24 е един от най-глупавите и безсмислени знаци в следвоенната история на България. Първо, защото помага на автоджигитите да избегнат солени глоби и второ, при вида на нарисувана камера повечето шофьорки моментално пускат волана и започват да се гримират и пудрят.

 • преди 15 часа

  Съпругът на Иванка Тръмп – Джаред Къшнър, е проверяван от ФБР във връзка с разследването за връзки на предизборния щаб на Доналд Тръмп с Русия. Според разследващите той има информация по темата, но това не значи, че е заподозрян в престъпление. Те са фокусирали вниманието си върху срещи, които Къшнър е имал през миналата година с руския посланик Сергей Кисляк и с банкер от Москва. Продължаващата сапунка около предполагаемата намеса на Москва в избора на Тръмп за президент нанася непоправими щети върху американската демокрация с всеки изминал ден. Дори допускането, че Путин може да посочи следващия стопанин на Белия дом, е направо убийствено. Още повече при факта, че ЦРУ няма как „да върне жеста“ догодина.

 • преди 17 часа

  Втори ден няма сериозен мощен хейт за Първата дама Десислава Радева след разпространените снимки от срещата на върха на НАТО в Брюксел. Нежните половинки също имаха своите ангажименти по време на събитието. Те посетиха заедно музея на известния художник Рене Магрит. Радева беше в компанията на Ингрид Столтенберг, Мелания Тръмп, Бриджит Макрон, Емире Ердоган, а сред тях беше и един мъж – Готие Дестене, който е партньор на Ксавие Бетел – премиерът на Люксембург. Българката беше подбрала стилен тоалет в светлосиво, близко до сребристо. Без съмнение стотици „балкански модни икони зад клавиатури“ продължават анализите, но това не е сериозно. Отпускате се! По-добре да преминем към аудиенцията при папата, белким оттам излезе нещо.

 • преди един ден

  3-ма души дават собствени средства на родителите, избрали за децата си български имена. В рамките на кампанията с по 200 и 100 лева ше бъдат подкрепени родителите на 50 деца, кръстени Кубрат, Алцек, Аспарух, Тервел и Вълчан. Изплатени са първите 10 награди – за името Тервел. Тези за Аспарух и Кубрат скоро ще бъдат изчерпани. За имената Алцек и Вълчан до момента няма кандидатстващи родители. Ахмаци! Друго си е да кръстиш синчето си Майкъл и то съвсем безплатно. Новината тук всъщност е „собствени средства“, щото за разлика от разни пишман-звезди, които правят кампании за събиране на пари, тия дават от собствените си. То се е видяло, че само така може нещо да помръдне.

 • преди 2 дни

  Росен Плевнелиев се очертава като най-върлия противник на отварянето на стенограмата за КТБ. „Представете си, че вие сте политик, който ще ходи на консултации, знаейки, че всяка стенограма може да бъде, когато някой си поиска, разсекретена. Няма да има честен дебат“, обясни Плевнелиев в поредното си телевизионно интервю. Странна промяна се наблюдава при него след напускането на „Дондуков“ 2. Пълна деменция по отношение на откритостта и честността, която беше превърнал в лозунг (може би написан на обратната страна на тапет) през последните години. Някой каза ли „банкова ваканция“? Това означава всички банки да осъмнат затворени в понеделник за определен срок. Отговорът в подготвения за печат драматичен бестселър.

 • преди 2 дни

  Върховният съд на Испания остави в сила присъдата от 21 месеца затвор за Лионел Меси и баща му Хорхе Орасио Меси, наложена по делото за избягване на плащането на данъци. Но се отбелязва, че за таткото срокът е съкратен от 21 на 15 месеца. Съдът обаче е потвърдил както присъдата, така и глобата от 2,1 милиона евро за сина по обвинение в три престъпления против държавната хазна. Врътката е следната: в Испания всеки осъден на по-малко от две години може да отърве затвора, ако престъплението му не е свързано с насилие. Сега нали е ясно защо присъдата на Меси е 21, а не да речем 25 месеца? Зесега поне не се е чуло феновете на „Реал“ да подготвят протестен „марш за европейско правосъдие“.

 • преди 2 дни

  Славянската писменост е дошла в Русия „от македонската земя“. Това каза Владимир Путин на македонския си колега Георге Иванов в Кремъл. „Днес отбелязваме паметта на всеславянските просветители светите братя Кирил и Методий, които се явяват наши духовни учители“, отвърна Иванов и нарече Климент Охридски „нашият най-известен светец, най-добрия ученик на светите братя Кирил и Методии“. Леле, колко гостоприемно лицемерие в толкова малко думи! То ясно, че Охрид в момента е в границите на така наречената Бивша югославска република Македония. Още по-ясно, че Путин иска да има Скопие под ръка в сложния балкански пъзел, ама чак път толкова… Добре че преди век не се е приело предложението на Троцки руският да мине на латиница “заради целите на световната революция”.

 • преди 3 дни

  Учени доказаха, че първите човекоподобни са възникнали на Балканите, а не в Африка. Зъб и част от челюст, открити в близост до Чирпан, доведе до сензационното заключение. Нашите археолози вече са убедени, че люлката на човечеството е по българските земи и източното Средиземноморие. И двете находки принадлежат към един и същи вид – хоминид, който напомня повече на шимпанзе. Зъб на повече от 7 милиона години говори повече за доброто равнище на денталната грижа по онова време, отколкото за произхода на човечеството. Щото при днешното финансиране на стоматологичната помощ нищо, помещаващо се в устата на българските хомо сапиенси, няма да достигне до идните поколения.

 • преди 3 дни

  НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: 22-годишният Салман Рамадан Абеди, британец от либийски произход, е камикадзето, което взриви „Манчестър Арина“. Семейство Абеди живее съвсем легално във Великобритания, избягало от режима на Кадафи. Тихият и винаги уважителен Салман, който имал двама братя и една сестра, бил известен на полицията и службите за сигурност. Всички посещавали джамията Дъдсбъри в Южен Манчестър, в която позната фигура е баща им Абу Исмаел. В района се били заселили млади мъже – „борци от революцията през 2011-а“, травматизирани, ядосани и неспокойни. Оказва се, че Салман отговаря почти 100 процента на профила, който преди няколко часа Егоист се опита да опише. Всеки път едно и също!

 • преди 3 дни

  Световните политици изпратиха своите клиширани телеграми, пълни със загриженост, по повод кървавия атентат в Манчестър. „Светът ще бъде още по-сплотен, а борбата срещу тероризма ще продължи“, гласи най-популярната матрица. „Със шок и прискърбие чух…“, „Силно осъждам…“ и „Дълбоко натъжен и потресен съм…“ я следват по петите. Безплатен съвет: ако чуете „Моите мисли са със…“, спрете да слушате на момента! Това е дежурна лицемерна реплика с бюрократичен привкус, нещо като „в съответствие с гореизложеното“ или медийното „добър ден на Вас и Вашите слушатели!“ Ничии мисли не са с никой в момента, в който десетки семейства търсят изчезналите си след концерта на Ариана Гранде деца. Защото ако бяха, Ислямска държава нямаше да съществува.